Vatani görevini yaptığı sırada elini makinaya kaptırması sonucu sol eli bilek kısmından kopmasıyla gazilik ünvanı verilen 49 yaşındaki 2 çocuk babası Orhan Şimşek, 4 Temmuz günü güneş çarpması, ateş ve halsizlik şikayetiyle Ermenek Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniğinde muayene edilip, aynı gün Karaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Dahiliye servisinde tedavi altına alınan Şimşek'in, genel durumunda düzelme olmaması üzerine 6 Temmuz günü Konya'ya Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Şimşek’in vefat etmeden önce alınan kan örneklerinin Sağlık Bakanlığı Laboratuvarında yapılan incelemede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) PCR sonucunun pozitif çıktığı kaydedildi. Şimşek, kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altında iken geçen 8 Temmuz günü yaşamını yitirdi. Yapılan incelemelerin ardından Şimşek'in, kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla öldüğü belirlendi.

GAZİ ŞİMŞEK TOPRAĞA VERİLDİ
Karaman’ın Ermenek ilçesinde 11 Temmuz Salı günü düzenlenen dini ve askeri törenin ardından Şimşek’in cenazesi toprağa verildi.

HASTA İLE TEMASA GEÇENLER SAĞLIK KONTROLÜNDE
Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hasta hakkında yapılan açıklamada, hastanın sağlık merkezlerine başvurularında Kene tutunmasından bahsetmediği, hastanın vefatından sonra yakınlarıyla yapılan görüşmede yaklaşık iki hafta önce kene tutunması olduğunun tespit edildiği belirtildi. Hastayla temasa geçenlerle ilgili sağlık kontrollerinin sürdüğü, Ermenek'te bilgilendirme ve eğitim çalışmalarında devam ettiği bildirildi.

VATANDAŞLAR KORKU İÇERİSİNDE
Gazi Şimşek'in oğlu Murat Şimşek babasının cenazesine onlarca kişinin temas ettiğini, hem kendi ailesinin, hem de cenazeye katılanların sağlıklarının tehlikeye atıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

Murat Şimşek, babası Orhan Şimşek'i, 1 Temmuz günü gece yüksek ateş şikayeti ile Ermenek Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüklerini, soğuk algınlığı teşhisi konup, yapılan tedavisinin ardından taburcu olduğunu belirtti. Ertesi günde babasını aynı şikayet üzerine yine acil servise götürdüklerini ve yine aynı teşhis ve tedaviyle taburcu edildiğini ileri sürdü. Pazartesi günü ise Dahiliye Polikliniğine götürüldüklerini belirten Murat Şimşek, ''Burada bir kaç tahlil yapıldı ve Karaman'a sevk edildi. Karaman'da dahiliye servisinde normal odaya alınıp, tahliller yapıldı, MR'ı çekildi. Sonra safra kesesinde iltihap olduğu ve ameliyat olması gerektiği belirtildi. Bunun içinde bizi Konya'ya sevk ettiler. Tabi bu arada ambulans temin etmekte sıkıntılar yaşadık. Sonra Konya'ya Meram Tıp Fakültesi'ne gittiğimizde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Bize her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini hastamızda kanama olduğu belirtildi. Solunum ve diyaliz cihazına bağlandı. Mantar zehirlenmesi ya da kene ısırmasından şüpheleniyoruz dediler. 8 Temmuz sabah saatlerinde hastane önünde beklerken babamın kanamasını durduramadıklarını öldüğünü söylediler. Bize 'Doğal' ölüm diye açıklama yaptılar ve biz cenazemizi aldık Ermenek'e getirdik. Sonra defnettik'' diye konuştu.