İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olan genç diyetisyen Nazlıcan Harmanizi, Karaman’da yeni açmış olduğu beslenme ve diyet danışmanlığı ofisinde halka hizmet vermeye başladı. Yüksek lisans eğitimine Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde halen devam Harmanizi, ayrıca Karaman’da bir özel hastanede hizmet vermişti.

Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde insan sağlığı açısından önemli bilgiler veren Harmanizi, açmış olduğu yeni ofisinde kişiye özel ve sürdürülebilir beslenme önerileri ile kişilerin yaşam kalitelerini arttırmak, motivasyonlarını yüksek tutmanın öncellikle hedefi olduğunu söyledi.

Beslenme ve diyet danışmanlığı ofisinde vermiş olduğu hizmetler hakkında bilgiler veren Harmanizi: “Danışanlarıma sadece kilo vermek değil geride almamak üzere, kişiye özel, kendi sevdiği ve sevmediği besinlerin çeşitleri ile stressiz doyarak keyifle zayıflamanın mümkün olduğunu anlatarak yol arkadaşlığı etmek istiyorum. Ofisimde detaylı vücut analiz cihazı ile kilo takibi yaparak ve gerekli kan tahlilleri doğrultusunda da kişiye uygun beslenme programları hazırlıyorum. Ofisimde; obezite, kilo alma, diyabet, çocuk ve ergen beslenmesi, gebelikte beslenme, emziklilikte beslenme, polikistik over sendromu, çölyak hastalığı, sporcu beslenmesi, tansiyon, kolesterol, böbrek hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, besin alerjileri kanser gibi birçok konuda beslenme danışmanlığı vermekteyim” dedi.

“EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZ”

Pandemi sürecinde koronavirüse karşı olarak Karaman halkına bilgiler veren Harmanizi, pandemi sürecinde koronavirüse karşı en güçlü silahın bağışıklık sistemi olduğunu vurguladı.

Harmanizi: “Virüsü tedavi eden ya da yayılmasını engelleyen herhangi bir besin olmasa da yeterli ve dengeli beslenerek, yeterli su tüketerek, egzersiz yaparak ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemimizi güçlendirmek bizim elimizde” dedi.

Çocuklara yönelik obeziteye karşı ve bitkisel ilaçlar ve yoğun bitki çayı tüketimiyle ilgili konulara da değinen Harmanizi şunları kaydetti:

“Özellikle pandemi dönemi ile birlikte hareketsiz yaşam, sürekli evde kalmak en çokta çocukları etkiledi ve kontrolsüz kilo artışına sebep oldu.

Büyüme gelişme çağındaki bir çocuğun spor alışkanlığı kazanması çok önemlidir. Paketli gıdalardan olabildiğince çocuklarımızı uzak tutalım daha sağlıklı alternatiflere yönlendirelim. TV, bilgisayar, tablet karşısında yemek yemekten kaçınalım. Özellikle çocuklar için kahvaltı atlanmaması gereken bir öğündür. Okula giden çocukların beslenmelerine meyve, kuruyemiş, süt, ayran, kefir gibi sağlıklı yiyecekler koyarak paketli gıda eğilimine engel olabiliriz. Çocuğunuzun çok kilo aldığını gözlemliyorsanız ona uygun bir dille bir uzmandan yardım alınması gerektiğini anlatın ve bir diyetisyene başvurun.

Fazla kilolarımız bir günde gelmediği gibi hepsini bir günde veya bir haftada vermeyi beklemek vücudumuza büyük haksızlık olur. Bitkisel haplar, ilaçlar maalesef ki sadece ticari amaçla insanları kısa sürede fazlaca kilo vermeye inandırmaya çalışır. Hiçbir hap, ilaç, takviye ya da hiçbir besin tek başına zayıflatmaz. Bir uzman gözetiminde sağlıkla zayıflamak ve bunu sürdürmek kendiniz ve bedeniniz için yapacağınız en büyük iyiliktir. Bu tarz ilaçlar uzun vadede daha fazla kilo alımına neden olabileceği gibi geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına da sebep olmaktadır.

Bitki çayları herhangi bir sağlık problemi yoksa günlük tüketim miktarına dikkat edilerek tüketilebilir. Fakat birçok bitkiyi karıştırarak tüketmek ya da günlük çok fazla bitki çayı tüketimi karaciğeri ve böbreklerimizi yorar. Günlük 2-3 fincanı geçmemeliyiz.”

Adres: Mansurdede Mahallesi Atatürk Bulvarı 30 metrelik yol üzeri Karaman İş Merkezi kat: 2 daire: 22

İletişim: 0554 621 57 85

Mail: [email protected]