Giresun Özel Ada Hastanesi’ne kilo şikayetiyle giden obezite hastasının midesi ameliyatla küçültüldü.

Giresun’da aşırı kilolarından dolayı sağlık sorunları yaşamaya başlayan 27 yaşındaki 130 kiloluk Güvenç Kanbir kilolarından kurtulup sağlıklı yaşamak istediğini söyledi.

Kilo vermek için daha önce bir çok yöntemi denemesine rağmen başarılı olmadığını belirten Kanbir “Yaşımın genç olmasına rağmen aşırı kilolarım beni rahatsız ediyordu. Kilolarım nedeniyle bir çok sağlık sorunlarıyla karşılaşma riskinden endişe duymaya başlamıştım. Bu nedenle de diyet yaptım, spor yaptım daha bir çok yöntem denedim fakat başarılı olamayınca en son çare olarak mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdim. İstanbul’da Giresun’a gelerek burada bu ameliyatı oldum. Henüz ameliyat olalı bir kaç gün oldu fakat şimdiden 5 kilo vermiş olmanın mutluluğu içerisindeyim. Kendimi daha sağlıklı ve dinç hissediyorum” dedi.

Giresun Özel Ada Hastanesi’nin bölgede özel hastaneler içerisinde ilk defa laparoskopik yöntemle mide küçültme ameliyatı yaptığını hatırlatan Genel Cerrahi Uzmanı Korhan Arslan ise “Bir ilki gerçekleştirdik. Yaptığımız ameliyat sleeve gastrektomi laparoskopik gerçekleştirdik Bariatrik Cerrahide. Morbit obez, şişman hastalarda yapmış olduğumuz bir ameliyat. Giresun ve çevre illerde ilk defa yapılan bir ameliyat bu. Tamamen kapalı, laparoskopik yapılan bir ameliyat. Bu ameliyat Avrupa’da, Amerika’da, Bariatrik Cerrahide en çok uygulanan bir ameliyat. Son 7-8 yıldır yapılmaya başlanmış olan bir ameliyat. Dünya Sağlık Örgütü’de bu yöntemi onaylamıştır.Kilo verme açısından daha başarılı olduğundan dolayı bu yöntem tercih ediliyor.Bu ameliyatta hasta bizi tercih etti. İlkini burada gerçekleştirdik. Umarım devamını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Aşırı kilonun hipertansiyon, kolesterol ve şeker hastalığını tetiklediğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Arslan “Aşırı kilolu grubuna giren hastalar ya diyet yaparak, ya da ameliyat olarak kilo vermek zorundadırlar. Aksi taktirde vücuda aşırı yük bindiği için diz ve belde ağrı, hastayı diyalize kadar götürebilen bir süreç yaşanıyor. Bu hem hastaya, hem de ülkemize aşırı maliyetlerin ortaya çıkması demektir. Aşırı kiloları nedeniyle ömürleri kısalan bu hastaların yaşam kaliteleri de ciddi oranda düşüyor" şeklinde konuştu.