Kayseri Özel Tekden Hastanesi’nde ameliyat olan 30 yaşındaki 4 çocuk annesi Filiz Yapar’ın karnından 25 santimetre çapında kitle çıkarıldı.

Filiz Yapar, karın ağrıları ve düzensiz regl kanamalarından dolayı bir doktora gitti. Aynı zamanda karnı şiştiği için kilo aldığını sanan hasta, İncesu Devlet Hastanesi’nden, önce Kayseri Doğumevi’ne, oradan da Kayseri Özel Tekden Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan ameliyat sonucunda hastadan yaklaşık 25 santimetre çapında kitle çıkarıldı.

HASTA 7 AYLIK HAMİLE GÖRÜNÜMÜNDEYDİ

Söz konusu büyüklükte kitlelerin çok az hastada görüldüğüne dikkat çeken Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aytül Erdoğmuş, “Karın ağrısı şikayetiyle hastanemizde başvuran hastada, yapılan tetkikler sonucunda bütün batını dolduran yaklaşık 25 santimetrelik muhtemelen yumurtalık kaynaklı kitle tespit edildi. Kitleden kaynaklı karın şişliğinden dolayı yaklaşık 7 aylık hamile görünümündeki hasta, gerekli tetkiklerden sonra ameliyata alındı. Hastaya yapılan başarılı operasyon sonucunda kitle çıkarıldı. Hasta şu anda sağlığına kavuşmuş durumda” diye konuştu.

“DOĞUM YAPMIŞ GİBİ RAHATLADIM”

Ameliyattan sonra, “Doğum yapmış gibi rahatladım” ifadelerini kullanan hasta Filiz Yapar ise, “Karnım özellikle geceleri çok ağrıyordu ve sürekli şişiyordu. Bu yüzden kilo aldığımı sanıyordum. Karın ağrısıyla doktora geldim ama tümör çıktı. 25 santimetre kadar çok büyük bir tümör çıkarılmış karnımdan. Çok şükür kurtuldum, karın ağrım da şişlik de gitti. Doktorlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.