Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak sizlere her hafta bir birimimizi tanıtacağımızı bildirmiştik. Bizler de ilk olarak; artan yatak sayıları ile Eğitim ve Araştırma Hastanelerini aratmayan, yaptıkları çalışmalar ve yeni alınan cihazlarla sevk oranlarında oldukça düşüş olan polikliniği ve ameliyatları ile çalışmalarından sıkça bahsettiren GÖZ SERVİSİ ekibinden başlamak istiyoruz. Yeni alınan cihazlarımızı da tanıtarak anlatacağımız Göz Servisimiz, Karaman Devlet Hastanesi 6. katında bulunurken, poliklinik ve görme alanı -1. katta hizmet vermektedir.
İşte Göz dalındaki çalışmalarımız ve cihazlarımız:



PAKİMETRİ: Tanı amaçlı kullanılan PAKİMETRİ, gözün saydam tabakası olan korneanın kalınlığının ölçülmesi işlemidir. Kısa süren ve zahmetsiz bir işlemdir. Excimer Laser öncesi ve glokomlu hastaların göz tansiyonlarının net olarak anlaşılmasında faydalı bir işlemdir.



GÖRME ALANI: Görme alanı, göz tam karşıdaki sabit bir noktaya bakarken, gözün bu noktanın çevresinde görebildiği alandır. Glokom hastalığının saptanmasında ve takibinde çok önemlidir. Görme alanı testi yapılırken yakın gözlüğünü kullanması istenir.




FFA (FUNDUS FLORESEİN ANJİOGRAFİ): Gözün retina tabakası hakkında detaylı bilgi verir, özellikle retinanın damarlarla ilgili hastalıklarının teşhisine yardımcı olur. Hastanın gözbebekleri dilate edildikten sonra koldaki damarlarından % 10’luk floresein verilir ve göz dibi resimleri seri olarak çekilerek görüntüler kaydedilir. Floreseinin koroid ve retina damarlarındaki geçişi esnasında var olan problemlere bağlı değişik görüntüler elde edilir.
(DRP)  DİYABETİK RETİNOPATİ 
RETİNA DAMAR TIKANIKLIKLARI
(SMD) SARI NOKTA HASTALIKLARI 
(SSR) SANTRAL SERÖZ MAKULOPATİ ve bir çok retina hastalığının tanısında kullanılır.