Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki tek kadın doğum uzmanının günde 180 hastaya bakmak zorunda kaldığı belirtildi.

Hastanedeki kadın doğum uzmanı sıkıntısı vatandaşların şikayetleri ile birlikte ortaya çıktı. Uğur Akmaz isimli vatandaş numara almasına rağmen aşırı yoğunluktan dolayı yaklaşık bir haftadır eşinin muayene olamadığını iddia etti. Akmaz, ”Eşim doğum hastasıdır. Haftalardır Hakkari Devlet Hastanesi’ne geliyoruz, hastanede doktor olmadığı için sürekli bahaneler oluşturarak, ’Numara yok’ diyorlar. Randevu için internetten numara aldığımızda, ’Sistem yenilendi’ diyor. 182’yi aradığımız zaman doktorun isminin yazmasına rağmen hastanede doktor olmuyor. Doktor olsa bile bir tane doktorla olmuyor. Biz Sağlık Bakanlığından rica ediyoruz. Hakkari halkı artık bu hastane yüzünden isyan ediyor, tek doktorla olmuyor. Hasta yoğunluğunu görüyoruz. Günlerdir sıra bekleyen perişan oldu. Artık isyan ediyoruz ve yetkililerin kadın doğum uzmanı göndermesini istiyoruz. Bu doktor yüzlerce hastaya tek başına bakıyor” ifadelerini kullandı.

“BİR DOKTOR GÜNDE 180 HASTAYA BAKIYOR”

Hakkari Devlet Hastanesi’nde tek kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mehmet Fetih Güçer’in günde 180 civarında hastaya baktığını belirten vatandaşlar, doktorun artık ayakta duracak halinin kalmadığına şahit olduklarını söylediler. Hastalar, ”Bakın ilde sadece bir kadın doğum uzmanı var. Bu doktor bir taraftan muayene yapıyor, diğer taraftan ise ameliyatı giriyor. Doktor öyle bir hale gelmiş ki yolda yürüdüğü halde bile sağa sola savuruyor. Bazen yoğun bakım ünitesinin önünde sabahlarken o saatlerde doktorun halsiz ve bitkin haline şahitlik olduk. Bir doktor bu ile yetmemektedir. Lütfen kadın doğum uzmanı göndersinler” şeklinde konuştu.

Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri ise, hastanede şu anda bir kadın doğum uzmanının bulunduğunu, yeni uzman doktorların gelmesi için bakanlığa talepte bulunduklarını ifade ederek bir iki hafta içerisinde doğum uzmanı beklediklerini belirtti.