SİVAS (AA) - Sivas'ta gittiği hamamda kalp krizi geçiren hasta, Medicana Sivas Hastanesinde sağlığına kavuştu.

Evli ve 2 çocuk babası 56 yaşındaki emekli makine mühendisi Seyit Parlak, cumartesi günü sabah saatlerinde kentteki bir hamamın havuzuna girdi. Vücudunda ağrı hisseden ve kalp krizi geçiren Parlak, durumu hamamın görevlilerine bildirdi. Sağlık ekiplerince Medicana Sivas Hastanesine kaldırılan Parlak, balon ve stent yöntemi uygulanarak tedavi edildi.

Medicana Sivas Hastanesi Kardiyoloji Uzman Doktoru İsmail Erdoğu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastanın hamama gittikten sonra sıkışma hissiyle kendisini kaybettiğini ve durumun sağlık ekiplerine bildirilmesinin ardından hastanelerine getirildiğini söyledi.

Kalbi duran hastanın masajla hayata döndürüldüğünü belirten Erdoğdu, "Hastamız bize getirildiğinde şuuru kapalıydı. Riskleri ailesine anlatarak anjiyo yaptık, baştan itibaren kapalı olan ana damarını açtık. Balon ve stent yöntemi uyguladık. Hastamız, 1 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kendisini toparladı. Sadece spor yapmak hastalarımız için kurtarıcı olmuyor, sigara içen her kişi için bu risk ne yazık ki var. Erken teşhis ve erken müdahale hastanın hayatını kurtarıyor " dedi.

Erdoğu, sağlığına kavuşan hastanın 1-2 gün içerisinde taburcu edileceğini kaydetti.

Parlak ise her gün düzenli olarak spor yaptığını ve kentteki bir hamamın havuzuna gittikten sonra vücudunda bir acı hissettiğini ifade ederek, "Daha sonra oradaki görevlilere kalp krizi geçirdiğimi söyledim. Sonrasını ise hatırlamıyorum" dedi.

Daha önce herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığını belirten Parlak, 30 yıldır içtiği sigarayı da yaşadığı sağlık sorununun ardından bırakma kararı aldığını dile getirdi.