Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) geçtiğimiz ay başlatılan model uçak eğitiminde hastalar tarafından yapılan uçaklar uçuruldu. Hastalarının tedavi ve terapisi için sürdürdükleri uğraşı etkinliklerine model uçak yapımını da ekleyen TRSM, kursun ilk uçaklarını havalandırdı.

Gönüllü destekçi M. Saim Başaran tarafından merkezde tedavi gören şizofreni, bipolar bozukluk ve şizoaffektif bozukluğu olan hastalara verilen eğitimin ardından mesai sonrası, hastane bahçesinin boş olduğu alanında bir program gerçekleştirildi. Programda bazı model uçaklara dragon bağlanarak Devlet Hastanesinin gökyüzünden görüntüleri de çekildi.

TRSM sorumlu hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Bayraktutan, merkezlerinde tedavi gören hastaların sosyal hayata adapte olmaları için verilen kurslar sayesinde, hem el becerilerinin geliştiğini hem de hoşça vakit geçirdiklerini belirtti.

Model uçak eğitimlerinde hastalarının kendi yaptıkları maket uçakları uçurduklarını anlatan Uz. Dr. Bayraktutan , “Hastalıklarından ötürü sosyal işlevselliğini yitirmiş, yaşam kaliteleri düşmüş olan hastalarımızın tekrardan rehabilite edilerek topluma kazandırılmalarına, toplumda bir birey olarak varlıklarını göstermelerine destek olmaya çalışıyoruz.  Tüm etkinliklerimizde hastalarımız çok aktif ve istekli. Uçak uçurma etkinliğinde de hastalarımız büyük keyif aldılar” dedi.