Karaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

''Katarakt, göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıdır. Katarakt, ilaçla veya gözlükle tedavi edilebilen bir rahatsızlık değildir. Kataraktın ilerlemesini durdurabilecek etkili bir yöntem yoktur ve oluşmuş bir kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Fako cihazı ve Fako yöntemi ile göz içine çok küçük bir kesiden girilir ve saydamlığını yitirmiş göz içi merceği ultrasonik ses dalgaları yardımıyla göz içinde parçalanarak emilir. Temizlenen göz içi merceğinin yerine de yapay, katlanabilir bir mercek yerleştirilir. Kesi küçük olduğundan çoğu zaman dikişe gerek duyulmadan, modern tekniklerin gelişimi ile günümüzde katarakt operasyonları narkozsuz ve ağrısız yapılarak hasta aynı gün evine dönmektedir.

Hastanemize yeni kazandırılan FAKO cihazı ile FAKO yöntemi (Lazer ile katarakt ameliyatı) kullanılarak katarakt ameliyatları yapılmaya başlanmış olup; 13.11.2013 Çarşamba günü ilk ameliyatlarımızı yapmış bulunmaktayız. 
Bizler de Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak; Ermenek Devlet Hastanesi’nde görev yapmakta olan Göz Doktorumuz Sayın İbrahim İnan HARBİ ve ekibine çok teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz,''dendi.