Eğitim Bir Sen Karaman Şube Yönetimi KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Karaca'yı ziyaret ederek kendisine yeni görevinde hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyarette Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir: " Alaattin Hocamızın üniversitemize gelmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Edebiyat Fakültelerinin üniversiteler içinde özel bir yeri vardır. Karaman’da da bu fark kurulduğu günden beri kendini hissettirmiştir. Bunda tabi Turan Karataş hocanın payı büyüktür. Onu da hayırla yad ediyoruz. Bu kalite ve niteliğin gerek İkinci Yeni gerek Necip Fazıl gerekse Sezai Karakoç üzerine yaptığı çalışmalarla yakından tanıdığımız Alaattin hocamızın riyasetinde artarak devam edeceğine inancımız tamdır. Rabbim mahcup etmesin." dedi.

Prof. Dr. Alaattin Karaca da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Karaman’a gelmiş olmaktan dolayı mutlu olduğumu öncelikle belirtmek isterim .Çünkü Karaman tarihi kökeni ve derinliği sebebiyle kadim şehirlerimizden birisidir. Bu manada Yunus’un Mevlana’nın sözlerinin yankılandığı topraklarda olmak bir edebiyatçı olarak benim için ayrı bir güzelliktir. Edebiyat fakültesinin kısa sürede adından söz ettirmiş olması da kanımca bu bereketli toprakların ehil insanlar eliyle işlenmiş olmasından mütevellittir. Evet, önceki dekanımız Turan Karataş Bey de burada önemli çalışmalar yapmış, bu çalışmalarını takdir ediyoruz. Zaten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi de Rektöründen akademik kadrosuna ve idari yapılanmasına varıncaya değin güzel ve nitelikli insanların olduğu bir üniversite. Biz de fakültemizin ve şehrimizin kimliğine uygun yeni şeyler söyleyecek ve sizlerin de desteğiyle inşallah güzel işler yapmaya çalışacağız. " dedi.