Dr. Ömer Coşkun, en yaygın karaciğer hastalıklarından birisi olan hepatit C’den deve dikeni tohumu ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye’de her 100 kişiden birinin hepatit C hastalığıyla mücadele ettiğine dikkat çeken Dr. Coşkun, “Hepatit C karaciğere saldıran bir virüsün enfeksiyonudur. Bu hastalığın belirtilerinde enfeksiyon meydana gelir, karaciğerde yaralar oluşabilir ve uzun yıllar sonra karaciğer sirozu olabilir. Peki, bu hastalık çaresiz midir? Günümüz modern tıpta kalıcı olarak pek çözümü olmayan hepatit C hastalığını, tamamlayıcı tıp sayesinde bu rahatsızlığı geride bırakabilirsiniz. Dünyada bilinen adıyla Milk Thistle Türkçe adıyla deve dikeni tohumu karaciğer dostudur. Deve dikeni tohumunu ben bütün karaciğer rahatsızlığı çekenlere tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dr. Coşkun, yapılan çalışmalarda karaciğere çok büyük faydası olduğu saptanan bu bitkinin Türkiye’nin her bölgesinde bulunabileceğini vurgulayarak, “Fakat her bitkinin kullanma şekli ve dozu genelde aynı değildir. Günde 2 defa bir tatlı kaşığı ölçüsünde çorbaya katabilirsiniz veya direk alabilirsiniz. İçindeki silymarin adlı etken madde sayesinde karaciğerinize müthiş fayda sağlayacaktır. Bu sayede karaciğer 1 aydan sonra rahatlamaya başlar ve değerler normale gelir. Fakat ara vermeden 6 ay devam edildiği takdirde hem karaciğerde hem de karaciğerin vermiş olduğu etkilerden kurtulabilirsiniz” diye konuştu.