MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi (İÜ) tarafından 4-10 yaş grubu 7 bin çocuk üzerinde yapılan taramada her 100 çocuktan birinde göz tembelliği tespit edildi.

İÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, çocukluk döneminde gelişen ve ailelerin dış görünüşte fark edemediği göz tembelliği rahatsızlığı üzerinde araştırma yaptı.

Kentteki 11 ilkokulda İÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Başasistanı Uzman Dr. Selçuk Sinanoğlu tarafından yapılan çalışmada, 4-10 yaş grubu 7 bin çocuk göz tembelliği taramasından geçirildi.

Modern cihazlarla gerçekleştirilen taramada 7 bin çocuktan 70'inde göz tembelliği tespit edildi. Taramada ayrıca 236 çocukta astigmat, miyop, hipermetrop gibi kırma kusurları, 12 de şaşılık belirlendi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, taramada önemli sonuçlara ulaştıklarını söyledi.

Taramada her 100 çocuktan birinde göz tembelliğine rastlandıklarını belirten Yakıncı, toplumda yaygın olan ve özellikle çocuklarda görülen rahatsızlığın tespit edilemediği takdirde kalıcı görme kaybına neden olduğunu ifade etti.