Bağışıklama Hizmetleri; “Bebekleri, çocukları ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmetidir.

Bağışıklama hizmetlerinde temel amaç; toplumda bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir.

Bağışıklama hizmetleri; okul öncesi aşılamaları Aile Hekimliği tarafından, okul aşılamaları ise TSM tarafından yapılmaktadır. Karaman Merkez İlçe 2018-2019 eğitim-öğretim yılı okul aşılamaları; Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde yer alan Aşı Birimi tarafından başlatılmış olup Nisan 2019 tarihi itibari ile tamamlandı. Aşı Ekibinde SHM/TSM de görev yapan Doktor aşı konusunda hizmet içi eğitim almış Ebe / Hemşire katılımı ile toplam 107 okulda 2702 1.sınıf, 2810 8.sınıf öğrencisi aşılanmak suretiyle;  her bir aşı için aşılama oranı %97’nin üzerinde olacak şekilde yapılmıştır. 

Ailelerin aşı reddi, bağışıklama hizmetlerini sekteye uğratan bir sorun olmasına rağmen; bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren ailelere duyarlı davranışları ile oranlarımızı yükseğe taşımamıza katkı sağladıklarından dolayı teşekkür ederiz.” denildi.