İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Esnaf Odaları Başkanları arasında “Hijyen Eğitimi Protokolü İmza Töreni” ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Öncelikle Meslekî Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Arı ve Müdür Başyardımcısı Ertuğrul Erşahince tarafından, merkezde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimleri; meslekî sertifikaların denklik işlemleri, ticaret ve sanayi kuruluşları ile esnaflarla birlikte çalışma iş ve işlemleri, açıköğretim lisesi ve ortaokulu öğrenci kayıtları ve işlemleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yapılan açıklamalarda 5 temmuza kadar hijyen eğitiminin bitirilmesinin zorunlu olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda Karaman’da çalışan bütün fabrikalardaki işçiler, lokanta, fırın, kantin, pastane gibi her türlü yiyecek içecek hizmeti sunan iş yerlerinde çalışanlar, berber ve kuaför personelinin alması zorunlu olduğu eğitimler yoğun bir şekilde devam ediyor.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Meslekî Eğitim Merkezi çalışanları ile iç içe olduklarını, sanayi esnafının çıraklık ve kalfalık eğitimleri konusunda eğitim merkezinin çalışmalarından memnun olduklarını ifade etti. Yenilmez, bu öğrencilerin teorik ve pratik eğitimlerle birlikte yetiştirildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Meslekî Eğitim Merkezinde çırak, kalfa ve usta eğitimlerinin titizlikle gerçekleştirildiğini, bu öğrencilerin ustalarının yanında almış oldukları pratik bilginin yanında eğitim merkezinde teorik bilgi ile kendilerini geliştirdiklerini belirtti. Sultanoğlu, “Böylece sanayi esnafının yanında çalışan çırak ve kalfaların; mesleki yeterliliğinin yanında kendilerine güvenen, çalışkan, dürüst, iş ahlakını benimsemiş bireyler olmasını hedefliyoruz.” dedi