Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Doktoru Uzm. Dr. Esra Özcan, yüksek yoğunlukta lazer terapisi ve yüksek enerjiyle dokular üzerinde tedavinin mümkün olduğunu söyledi.

Hayatı çekilmez hale getiren bel, boyun ağrıları başta olmak üzere kas iskelet sistemi kaynaklı her türlü kronik ağrılar, Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri’nin hizmete sunduğu hilterapi (yüksek yoğunluklu lazer tedavisi) yöntemiyle son buluyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) yaptığı araştırmalarda yüzde 93 başarı sağlandığı tespit edilen yöntem, Batı Karadeniz Bölgesi’nde ilk olarak Kastamonu’da kullanılmaya başlandı. Bel fıtığı ameliyatı olan ve bir türlü ağrılarından kurtulamayanlar, hilterapi ile 4 seansta tüm ağrılarından kurtuluyor.

Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Doktoru Uzm. Dr. Esra Özcan, “Hilterapi cihazı yüksek yoğunluktaki lazer terapisi ve yüksek enerjisiyle derin dokulardaki yangı tedavisini diğer dokulara zarar vermeden sağlayabilmektedir” dedi.

Özcan, Batı Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez cihazın Kastamonu’da kullanılmaya başlandığını ve yaklaşık 1 yıldır hilterapi tedavisiyle birçok hastanın tedavi olduğunu belirterek, cihazın Batı Karadeniz Bölgesi’nde sadece Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri’nde olduğunu ifade etti. Hilterapi cihazını son bir yıldır yoğun bir şekilde kullandıklarını açıklayan Uzm. Dr. Esra Özcan, hilterapi tedavisini Avrupa’nın 25 yıldır kullandığını ifade etti. Dr. Özcan, “Günümüzde kullanılan ancak yeterli gelmeyen lazer terapi cihazlarından çok daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Hilterapi yüksek yoğunluklu lazer terapisidir. Mevcut kullanımdaki lazer cihazları derin dokulara ulaşamamakta, ancak yüzeysel dokuların tedavisinde etkili olmaktadır. Oysa bu cihaz, yüksek yoğunluktaki lazer terapisi ve yüksek enerjisiyle derin dokulardaki yangı tedavisini diğer dokulara zarar vermeden sağlayabilmektedir. Derin kas ve iskelet hastalıklarında 2-4 oturum ve oturum sonrası 4 ile 72 saat gibi kısa bir sürede hareket kabiliyetinde artma ve ağrıda yüzde 70 gibi önemli azalma sağlamaktadır” diye konuştu.

Özcan, hastalarda 4 ile 6 oturum sonrasında tamamen düzelme olduğunu sözlerine ekledi.