İnsanlara daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti ancak iyi bir sağlık eğitimi ile mümkün olur. Sağlık hizmetini veren sağlık çalışanlarının halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmesi için ilk aşama kendi Hizmet İçi Eğitimlerinin tamamlanmasıdır. Bundan dolayı ilimizde ki sağlık eğitimlerini daha etkin kılmak ve sağlık kurumlarında eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi ve koordinasyonunu sağlamak amaçla müdürlüğümüz bünyesinde eğitim hemşirelerine yönelik 24-27.09.2012 tarihleri arasında değişik uzmanların katılımı ile hizmetiçi eğitimi düzenlenmiştir. Yapılan bu eğitimlerden sonra İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak önümüzdeki 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Okul Sağlığı Hizmetleri kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim okullarımızda öğrenim gören binlerce öğrencimize verilecek, “Sağlıklı Beslenme ve Obezite, Kişisel Hijyen, Ergen Sağlığı, İlk Yardım Uygulamaları ile Sigaranın Zararları ve Kanser” konularını kapsayan eğitim programlarımız hazırlanmıştır. 

Halk Sağlığı Müdürümüz Dr.Ali Rıza ALTUNSOY, Sağlık eğitiminin sağlık hizmetleri içerisinde önemli bir yeri olduğunu belirtti. Ayrıca eğitimlere katılan sağlık personelinin önerilerini ve isteklerini dinleyerek fikir alış verişinde bulunan ALTUNSOY, okulların açılması ile birlikte eğitimlerimizin her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir hızla devam edeceğinin sözünü vererek gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı memnuniyetini belirtti.
Halk Sağlığı Müdürü Yardımcısı Dr. Hikmet YILMAZ yapılan programın ardından katılanlara katılım belgelerini vererek yaptıkları ve yapacakları özverili çalışmalardan dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etmiştir.