Karaman Veteriner Hekimleri Odası tarafından veteriner hekimler yönelik 11-12 Şubat 2012 tarihihlerinde 2 hizmet içi eğitim kursu düzenlendi. Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda 30 kişinin katıldığı “Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği hizmet içi eğitim kursu” ile 25 kişinin katıldığı “Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri sorumlu veteriner hekimi hizmet içi eğitim kursu” düzenlendi.
         
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz İsmail Uluad, Karaman Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cahit Cenk, Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Doç. Dr. Leyla Güler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karaman Meslek Yüksekokulu  Müdürü Yrd.Doç.Dr. Musa Yavuz, ile İl Müdürlüğümüz personellerinden Veteriner Hekimler  B.Yavuz Yürekli, Osman Yorulmaz, H.Hüseyin Kandemir, M.Fikri Boyacıoğlu ve Konu Uzmanı Serbest Veteriner Hekim P.Serdar Büyükyağcı’nın eğitmen olarak görev aldığı kursa, Karaman’da serbest, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve hayvancılık işletmelerinde çalışan Veteriner Hekimlerin yanı sıra, Konya ve Karabük Veteriner Hekimleri Odası kayıtlı veteriner hekimler katıldı.
         
Eğitime ilişkin bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Uluad: “İlimiz geniş mera alanları, hayvancılığa uygun iklim yapısı ile hayvan yetiştiriciliği yapmak için ideal bir yapıdadır. Bu müsait yapısı ile ilimiz üreticileri hem ülkemiz hayvancılığında hem de dünya pazarlarında adından söz ettirtebilir,  rekabet edebilir bir kapasiteye sahiptir. Bu kapsamda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün çalışmaları içerisinde öne çıkan ve sayısı hızla artan tarımsal desteklemeler ve çiftçi eğitim çalışmalarımız ilimiz hayvancılığının gelişmesinde son derece etkili olduğunu görmekteyiz. Her sektörde olduğu gibi hayvancılık sektöründe de dünya standartlarında kaliteyi yakalamak zorundayız. Bu anlamda yapılan bir çalışma olarak Karaman Veteriner Hekimler Odamızca düzenlenen bu eğitimin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
         
Karaman Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cahit Cenk ise toplantıda yaptığı konuşmasında: “Hizmet içi eğitim kurslarımızı, yönetmelik gereği  poliklinik ve klinik açmak isteyen veteriner hekimlerle, halen poliklinik ve klinikte çalışan serbest veterinerlere zorunlu olan hizmet içi eğitim belgesi ile, ev ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerlerinde sorumlu veteriner hekim olarak çalışacak hekimlere zorunlu kılınan sorumlu veteriner belgesi ihtiyacını karşılamak üzere açmış bulunmaktayız.
         
Ayrıca Karaman Veteriner Hekimleri Odası olarak bu kursları Türkiye genelinde açan 5.Oda olduğumuz ve meslektaşlarımızın başka illere gitmeden bu belgeleri temin edecek olmalarından dolayı ayrıca mutluyuz.
        
Kursun açılmasında ve organizasyonda emeği geçen Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, eğitmenlerimize ve katılımcılara teşekkür eder, kursumuzun Ülkemiz ve Karaman hayvancılığına katkı sağlamasını temenni ederim” dedi.