Mersin’in Anamur ilçesinde özel bir hastanede yapılan operasyon sonucunda, Ali Yılmaz isimli hastanın idrar kesesinden 1 adet 7-8 santimlik ve 1 adet de 3 santimlik olmak üzere 2 adet taş çıkarıldı.

Kısa bir süre önce idrar yapamama şikayetiyle hastanenin Üroloji Polikliniği’ne başvuran 88 yaşındaki Ali Yılmaz, Op. Dr. Serdar Kuşdemir tarafından muayene edildi. Çekilen ultrason sonucunda Yılmaz’ın idrar kesesinde taş bulunduğu tespit edildi. Hastanede yapılan operasyon sonucunda, hastanın idrar kesesinden 1 adet 7-8 santimlik ve 1 adet de 3 santimlik olmak üzere 2 adet taş çıkarıldı.

Ameliyatla ilgili olarak Op. Dr. Serdar Kuşdemir şu bilgiyi verdi: "Hastayı ameliyata alarak öncelikle kapalı yöntemle taşı kırmaya çalıştık. Fakat taşın boyutu nedeniyle kırılmaması sonucu açık ameliyata alındı. Operasyon sonucunda idrar kesesinden 1 adet 7-8 santimlik ve 1 adet de 3 santimlik olmak üzere 2 adet taş çıkarıldı. Mesane taşı olarak adlandırılan bu rahatsızlık ileri yaşlarda genelde görülebilecek bir hastalıktır. Özellikle az su içiminden kaynaklanan bu hastalık prostata da bağlı olarak gelişebilmektedir. İdrarda yanma, sık idrara çıkma ve idrardan kan gelmesi gibi şikayetleriniz varsa mutlaka bir uzman yardımına başvurmanız gerekmektedir."