İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın yaptığı özel haberle talasemi hastalığı nedeniyle iki aydır kan değişimi yaptıramayan Iraklı iki gencin yardım isteğine duyarsız kalmayan Manisa İl Sağlık Müdürlüğü gençlerin tedavilerini üstlendi. Üç ay önce ailelerini Irak’ın başkenti Bağdat’ta bırakarak Türkiye’ye kaçan ve Manisa’da kiraladıkları bir evde yaşamlarını sürdüren talasemi hastası 22 yaşındaki Mahdi Hadi ve 25 yaşındaki Hussein Hamid’in yardımına devlet koştu. İki gencin durumunu İHA’nın yaptığı özel haberle öğrenen Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, gençlerle görüştükten sonra Sağlık Müdürlüğü olarak iki gencin de tedavilerini üstleneceklerini söyledi.

KRONİK BİR HASTALIK

İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen buluşmada konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, “Irak’taki savaştan kaçarak ülkemize gelen Mehdi ve Hüseyin kardeşlerimizin talasemi dediğimiz doğuştan gelen kalıtsal bir kan hastalığı var. Bu hastalığın değişik formları var. Minör talasemi ve majör talasemi yani büyük ve küçük olmak üzere ikiye ayrılıyor. Tedavilerinde genelde kan seviyeleri düşük olan bu hastalarda kan nakli yapılması gerekiyor. Biz de bu gençlerimizin sağlıklarına kavuşması, rahat edebilmeleri için Sağlık Müdürlüğü olarak Halk Sağlığı Laboratuvarımızla birlikte bu tahlilleri yapacağız. Sonuçlarını gördükten sonra gerekirse kendilerine kan nakli ile ilgili de yardımcı olacağız inşallah. Bu kronik bir hastalık. Devam eden bir süreç. İl Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden gelen yardımı sağlayacağız” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan daha sonra Iraklı gençleri tahlillerinin yapılması için Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderdi. Laboratuvardan çıkacak olan sonuca göre de Iraklı gençlerin tedavilerine başlanılacağı öğrenildi.