Çin’den getirilen 3 milyon dozluk koronavirüs aşısının Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’ndaki analiz sonuçları tamamlandı. Analiz sonuçları tamamlanan aşılar illere ulaştırıldı. İlimizde de bugün başlayacak olan aşılama uygulaması için İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun bir açıklamada bulundu.

 Kurşun, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Değerli Karamanlı hemşehrilerim; Bildiğiniz gibi COVİD-19 hastalığı tüm dünyayı etkisi altına almış olup bu hastalık için sizlerle birlikte topyekün bir mücadele başlattık. Bu mücadelenin 2.aşaması olan Aşılama hizmetlerimize sağlık çalışanlarımızdan başlamak suretiyle start verilecek olup, Aşılama hizmetlerimiz bakanlığımızın belirlediği sıralama ile devam edecektir.

Öncelikli Olarak;

1- Sağlık çalışanları ( 5 ila 10 gün arasında bitirilecek )

2- Yaşlı bakımevleri

     Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve koruma evlerinde kalan vatandaşlarımız ve hizmet sunanlara,

3- Asker, Polis, Jandarma, Adli Personel, Ceza İnfaz Kurumlarında bulunanlar ve çalışanlara

4- 65 yaş üstü vatandaşlarımız,

    50– 64 yaş arası vatandaşlarımız ve

    18– 49 yaş arası kronik hastalığı olanlar şeklinde devam edecektir.

Hizmetin sürdürülmesinde öncelik taşıyan vatandaşlarımıza örneğin kuryeler, kargo ve PTT çalışanları gibi ve sonrasında bu çember bütün vatandaşlarımıza genişletilerek tüm topluma yayılacaktır.

Hangi grubun aşılanmaya başlanacağı basın, web sitesi vb. gibi yollarla vatandaşlarımıza duyurulacak,

Vatandaşlarımız ise E-Nabız uygulaması üzerinden veya 2023’e ASI yazıp boşluk  Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası boşluk Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Seri Numarası’ nın 4.hanesini yazıp kısa mesaj atarak öncelikli grupta olup olmadıklarını kontrol edebileceklerdir.

Kişiler öncelikli grupta yer alıyor ise MHRS (182) üzerinden Aile Sağlığı Merkezleri ve Kamu veya Özel Hastanelerimizden randevu almaları gerekecektir.

MHRS’yi kullanamayacak olanlar ise doğrudan kayıtlı bulundukları Aile Hekiminden Özel veya Kamu Hastanelerinden kendi iletişim numaralarından randevu alabileceklerdir.

1.Aşılama sonrasında kendilerine 2.Aşılama tarihi randevusu oluşturulacaktır. 1.Aşıdan en az 4 hafta sonra 2. Doz Aşı yapılacaktır.

Aşılamanın yapılacağı Aile Hekimliği ve Hastanelerimizde aşı odalarımız oluşturulmuş olup hizmete hazır şekilde beklemekteyiz” dedi.