Sağlık alanında ilimizin önemli ihtiyaçları arasında yer alan ve eksikliği yüksek derece hissedilen ileri düzey özellikli tıbbi cihazlar, Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderildi.

Karaman’ın sağlık envanterine eklenen tıbbı cihazlar sayesinde, merkez ve ilçelerde bulunan sağlık tesislerinde, hastaların tıbbi tetkik, radyolojik görüntüleme aşamalarında ve yerinde tedavi süreçlerinde daha kaliteli hizmet verilecek.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin envanterine; 2 adet ultrasonografi sistemi renkli, 1 adet laparoskopi sistemi, 1 adet artroskopi sistemi, 1 adet röntgen görüntüleme sistemleri ( c kollu , 1 adet eeg (elektro ensefalo grafi) sistemleri, 16 kanallı eeg / ep cihazı, 1 adet direkt radyografi sistemi dijital (dr) çift dedektör tabana monte, 10 adet erişkin ventilatör ve 1 adet holmium lazer cihazı eklendi.

Ermenek Devlet Hastanesinin envanterine ise; 1 adet eeg (elekro enselo grafi)sistemleri, 1 adet emg cihazı, 1 adet ultrasonografi sistemi 3 boyutlu (3d) volümetrik / hacimsel, 1 adet transport küvöz, 1 adet transport ventilatör ve 3 adet erişkin ventilatör cihazı eklendi.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise:

“Hastanelerimize tahsis edilmiştir.  İlimize bu cihazların kazandırılmasında emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca olmak üzere Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker’e, Av. Selman Oğuzhan Eser’e, Sağlık Bakanlığımızın ilgili genel müdürlüklerine teşekkür ederiz.

İlimiz sağlık envanterine eklenen tıbbi cihazlar sayesinde, merkez ve ilçelerde bulunan tüm sağlık tesislerimizde, hastalarımıza tıbbi tetkik, radyolojik görüntüleme aşamalarında ve yerinde tedavi süreçlerinde daha kaliteli hizmet verilecektir.

Yapılan bu sağlık harcamaları ile hedefimiz, hastalarımızın beklenti ve memnuniyetlerini en üst düzeyde tutmaktır. Alımı gerçekleştirilen tıbbi cihazların Karaman halkımıza hayırlı olmasını temenni eder, sağlıklı günler dileriz” ifadelerine yer verildi.