ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığınca ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin diş sağlığını korumak ve dişlerin çürüğe karşı direncini artırmak amacıyla, florür vernik uygulaması yapıldı. 

Ankara Yalçın Eskiyapan İlkokulunda gerçekleşen uygulamada, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Tekçiçek, öğrencilere diş fırçalama teknikleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilere, dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiğini uygulamalı olarak anlatan Tekçiçek, daha sonra uzman diş hekimleriyle öğrencilerin dişlerine florür uygulaması gerçekleştirdi. 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Kanuni Keklik de koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

TÜİK 2014 verilerine göre, 6 yaşına kadar olan yaş grubunda en sık görülen hastalıklar arasında ilk 5 sırada ağız ve diş sağlığı sorunlarının yer aldığını belirten Keklik, bu yüzden koruyucu ağız ve diş sağlığı alanında çalışmalar başlattıklarını söyledi. 

Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı oluşturmak istediklerini belirten Keklik, "Diş fırçası ve macunu edinmenin önemini dile getiriyoruz. Çocuklarımıza uygulamanın başlangıcında hedeflerimizi anlatıyoruz. Diş fırçalamaya yönelik eğitimler veriyoruz. Sonrasında ağız ve diş sağlığı muayenelerini gerçekleştiriyoruz. Sonrasında da florürlü vernik uyguluyoruz" diye konuştu.

Keklik, geçen yıl 60 ayını doldurmuş ana sınıfı öğrencilerine florür uygulaması başlattıklarını anlatan Keklik, "Her yıl bir üst sınıfa uygulama yaparak bunu yaygınlaştıracağız. 4 yılın sonunda bir değerlendirme yapacağız. Senede 2 defa uygulayacağız" dedi.