Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, internet üzerinden satılan hapları almanın çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Bu ilaçları kullanan birçok vatandaş öldü, ancak neden öldüğü de bilinmiyor çünkü bu ilaçlar gizli kullanılıyor” dedi.

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, internet üzerinden satılan zayıflama ve cinsel içerikli hapların sağlığı tehlikeye soktuğunu ileri sürdü. Vatandaşların bu durumu göz ardı ederek bu hapları kullandığını ifade eden Karamanlı, bu hapların yapımında ölümcül maddelerin kullanıldığını belirtti.

"İNTERNET ÜZERİNDEN İLAÇ ALMAK TEHLİKELİ HAL ALDI"

Cinsel içerikli ve zayıflama haplarının yasaklanmasında hukuksal sürecin yavaş işlediğini ve ilaçların ölümlere yol açtığını söyleyen Karamanlı, "Önemli iki pazar var, biri zayıflama ürünleri diğeri de cinsel içerikli ilaçlar. Bunlarında internet üzerinden satışları artmaya başladı. Bugün postanelerin kargo bölümüne baktığınızda, koli koli ilaçlarla doludur. Örneğin, birçok cinsel içerikli ilaçların içerisinden ölüme sebep olacak maddeler çıktı. Bu sonuçlara rağmen ilacın ismi değiştirilerek, hukuk süreci sonuçlanmamış olmasına rağmen satışına devam ediyorlar. Böyle bir sektör büyüyor ve önüne geçilemiyor. Bir zamanlar oldukça artan ve şimdilerde de, devam eden radyo üzerinden satışlar yapılıyor. Bunların birçoğu da kaçak yayınla yapılıyor. Bu ilaçları kullanan birçok vatandaş öldü, ancak neden öldüğü de bilinmiyor çünkü bu ilaçlar gizli kullanılıyor. İnternet üzerinden ilaç almak çok tehlikeli bir hale geldi" diye konuştu.

"ÇOCUK İÇİN EN DEĞERLİ BESİN ANNE SÜTÜ"

İlacın dışında bebek mamalarının da gelecek nesiller için tehlikeli olabileceğini ifade eden Karamanlı, "İlaçların dışında bebek mamaları çok ezbere kullanılıyor. Bebek maması danışmanlık alınmadan alınacak bir ürün olmamalı, çocuklarda artık görülmeyen hastalıklar görülmeye başladı. ‘Anne sütünden iyi olan mamalar olduğu’ söyleniyor, böle bir şey yok. Ben mamanın rengine bakarak alan gördüm. Lütfen ailelerimiz bu konuda duyarlı olsun, çocuk için en sağlıklı besin anne sütüdür" şeklinde konuştu.