FBM Tıp Merkezi Estetik, Plastik ve Rekanstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Çağlayan Yağmur, ameliyat masasına yatmadan özel dikiş iplikleriyle çok kısa sürede kırışıklıkları açan ve sarkmaları toplayan “iple yüz germe” yöntemine Samsun’da başladıklarını söyledi.

İple askılama lokal anestezi ile muayenehane ortamında yapıldığını belirten Opr.Dr. Çağlayan Yağmur, “Yüz germeler plastik cerrahinin çok etkili ama insanlar tarafından korkulan bir ameliyat. Bu ameliyatlar insanı gençleştiriyor ve daha güzel hale getiriyor. Ama yüz germeden elde edebileceğimiz etkiyi doğrudan alabileceğimiz bazı cerrahi yöntemler var. Bu da iple askılama yöntemidir” dedi.

İple askılama yöntemi çok kısa süren, oldukça pratik olan ve seçilmiş hastalarda oldukça etkili bir yöntem olduğunun altını çizen Yağmur, “Aynı zamanda diğer cerrahi olmayan estetik cerrahi yöntemleri ile de birleştirilebiliyor. 45 dakika veya 1 saat içerisinde hasta adeta yüz germe yapılmışcasına evine veya işine gidebiliyor. Bizde bu kliniğimizde iple yüz germe işine başladık. Hastalarımız anında sonuç alıyorlar. Bunda lokal anestezi uyguluyoruz. Operasyon esnasında özel dikiş iplikleri kullanılıyor. Hastanın yüzüne, boynuna, kaşlarına, çene kemiğinin etrafına iple askılama ile yapılacak işlemleri ameliyatsız yapmak mümkündür. Bu operasyonlarda 40 - 60 yaş arasında kullanılıyor. Yüz germede bir hastaya ne yapılabiliyorsa iple askılamada da aynı şeyleri yapmak mümkündür. İple askılamanın en önemli özellikleri ise ağrısız olması, hızlı olması ve etkisinin anında ortaya çıkıyor olmasıdır. Yüz germe zahmetine girmeden ondan kazanılacak faydaları da alabiliyoruz” diye konuştu.