Duyma kaybı yaşayan kişilerin, konuşma seslerini ve çevredeki sesleri daha net bir şekilde anlamalarını sağlayan işitme cihazları, hastaların yaşam kalitesini artıran ve iletişim kurmalarını kolaylaştıran elektronik aletlerdir. Birçok faktörün değerlendirilmesiyle gerçekleşen işitme cihazı seçimi için KBB doktoru ile odyoloji uzmanına ihtiyaç duyulur. “İşitme cihazı seçimi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyorsanız yazımızın devamını okuyarak konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

İşitme Cihazı Nasıl Seçilir?

Hastanın duyma kaybının tipi ve derecesi, odyoloji uzmanının yapacağı bir dizi test sonucunda belirlenir. Bu işlemin ardından sıra işitme cihazı seçimine gelir. Kişinin ekonomik gücüne ve el becerilerine uygun, gün içerisinde kolayca kullanabileceği bir işitme cihazı belirlenir. Hastanın, işitme cihazını rahat takıp çıkarabilmesi ve gerekli ayarları yapabilmesi çok önemlidir. Rahat kullanamayacağı bir ürün seçilirse hasta motivasyon eksikliği yaşar ve cihaz kullanımından vazgeçebilir. Pratik kullanım konforu sunan ürün modelleri, hastanın cihaza uyum sürecini hızlandırarak kolayca kullanmasına yardımcı olur.

İşitme cihazı seçimi konusunda önem taşıyan faktörler şunlardır:

  • Hastanın işitme kaybı tipi ve derecesi
  • Konuşmayı ayırt edebilme skorları
  • Hastayı rahatsız eden ses seviyesi
  • El becerisi ve yaşı
  • Kişinin psikolojisi ve ekonomik durumu

İşitme Cihazı Nasıl Alınır?

Duyma kaybı yaşayan bireylerin konuşulanları anlamasını ve iletişimlerini rahatça sürdürebilmelerine yardımcı olan işitme cihazlarının, Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip yerlerden satın alınması çok önemlidir. İşitme cihazları medikal ürün statüsündedir ve ruhsatlı yerlerden alınmaları gerekir. İşitme testi sonucu, doktor raporu ve işitme cihazı alınabileceğini gösteren rapor ile işitme cihazlarını satın alabilirsiniz.

İşitme Cihazı Seçiminde Dikkat Edilecek Ayrıntılar

İşitme cihazları genel olarak kulak arkası ve kulak içi olarak iki gruba ayrılır. Kulak içine ya da kanal içine yerleştirilen modeller, hafif ve orta derece işitme kayıpları için uygundur. Kulak arkası modelleri ise ileri derece işitme kayıpları dâhil tüm işitme sorunları için kullanılabilir. Hastalığınızın tipine ve derecesine uygun ürünün seçiminde işitme uzmanınız size yardımcı olur. Test sonuçlarınızı, yaşam tarzınızı, beklentilerinizi, önceki cihaz deneyiminizi ya da cihaz kullanımına ilişkin endişelerinizi işitme uzmanı ile paylaşmanız önemlidir. Uzmanınızın bu veriler doğrultusunda önereceği cihazları inceleyerek size en uygun modeli kolayca seçebilirsiniz. Marka bilinirliği yüksek, yeni teknolojilere sahip kaliteli bir ürün alarak uzun süre kullanmaya devam edebilirsiniz.

Si-Ser İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezleri

Türkiye genelinde 70’i aşkın şubeyle hizmet sunan Si-Ser, Türkiye’nin en büyük işitme merkezi zinciridir. Tüm şubelerinde deneyimli odyometrist ve odyologlar ile hizmet sunarak tüm satış ve satış sonrası ihtiyaçlarınızı karşılar. Cihaz uyarlamalarını en iyi şekilde yaparak ürününüzü keyifle kullanabilmenize yardımcı olur. Arızalanan cihazlar, Si-Ser’in donanımlı teknik servisi tarafından hemen tamir edilerek kullanıcılara teslim edilir. İşitme cihazı ürünlerinin doğru biçimde kullanılması için hastalarına ücretsiz danışmanlık hizmeti de sunan Si-Ser’den işitme cihazlarınızı güvenle satın alabilirsiniz.