Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Aslı Çuhadar’ın destek verdiği ve Reprodüktif immünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu'nun Karaman'lı kadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunlarını, gebelik, kanser ve çeşitli hastalıkların erken teşhisi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ak Parti Karaman Kadın Kolları'nın düzenlediği toplantıya Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün,  Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, İl Sağlık Müdürü Dr.Nuriye Ulu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, parti yöneticileri, partili kadınlar ve davetliler katıldı.


Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek katılanlara selamlama konuşması yaptıktan sonra, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ü konuşması için kürsüye davet etti. Akgün Dağlıca'da ki şehitleri rahmetle andığını dün Suriye tarafından Türk savaş uçağımızın düşürülmesinin sıcak zamanlar yaşanmasına neden olduğunu ifade etti. Türkiye bölgenin lideri olarak komşularıyla her zaman barış içersinde yaşamaya devam edeceğini, başka güçlerin ülkemizi savaşa sürüklemeye çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'nin ekonomik krizde olan  birçok Avrupa ülkesinin ve sıfırı tüketen Yunanistan'ın yanında kredi notunun devamlı arttığını, bunun nedeninde ekonominin güçlü ve süregelen istikrarın  önemli olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarada yurtdışında ki gurbetçilerimizi ziyaret ettiğini ve onların yaşadığı zorlukları yerinde gördüğünü, özelikle sağlık konusunda oradaki vatandaşlarımızın devletlerine çok fazla katkı payı ödemeye başladıklarını öğrendiğini ifade etti. Ülkemizin her alanda olduğu gibi özellikle sağlık alanında çok iyi bir duruma geldiğini ifade eden Akgün, gurbetçi hemşerilerimizin artık tedavi için Türkiye'yi tercih ettiklerini de ekledi. Akgün her zaman güzel etkinliklerde bulunan Kadın kollarını, yetkililerini ve üyelerini tebrik ederek teşekkürlerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Reprodüktif immünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu'nun hazırladığı sunuma geçildi. Dr. Buyrukçu Karaman'lı kadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunları anlatarak, gebelik, kanser ve çeşitli hastalıkların erken teşhisi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
 
Konferansta kadınların, rahim ağzı kanseri ve kadın hastalıkları konusunda bilgisini ölçmek amacı ile bir anket yapıldı. Uzman Doktor Buğra Adil Buyrukçu slayt eşliğinde konuşmasını yapmasının ardından dinleyenlerin sorularını cevaplandırdı. Özellikle Karaman'da birçok ailenin bazı nedenlerden dolayı çocuk sahibi olamadığını söyleyen Buyrukçu, katılımcılara seslenerek hiç çekinmeden Ankara'ya gelip, muayene olarak ücretsiz tedavi olabileceklerini söyledi.