1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde, BİFA Bisküvi Fabrikasında görev yapan Mobil Kanser Tarama Aracı ekibine Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Vali Süleyman Tapsız’ın Eşi ve Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu, Şube Müdürü Dr. Dine Atcı Kaya, KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Betül Delen, kanser birimi çalışanları ve Türk Kadınlar Birliği yetkililerince ziyaret edildi.

Fabrikadaki kanser taramaları hakkında bilgi alan ekip, daha sonra BİFA Bisküvi Fabrikası sahipleri Yılmaz ve Necati Babaoğlu ile bir araya gelerek yapılan taramalar konusunda görüşmeler yaptı, yetkililerin çalışanlarının sağlıklarına vermiş oldukları önemden dolayı teşekkür etti.​

Türk Kadınlar Birliği’nin “Kadın Sağlığı” projesi kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM ile ortaklaşa yapılan çalışma hakkında ve yapılan ziyaret hakkında açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Aynan Çolakoğlu, “Fabrikalarda çalışan kadın arkadaşlarımızın sağlık taramalarına Bifa Bisküvi fabrikasında ilk adımı attık ve diğer fabrikalarda devam edilecek. Halk sağlığı çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz.” dedi.