Activa Estetik Poliklinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekim Dr. Mevlüt Dağ, selülit tedavisinde bugüne kadar, sorun yaşanan bölgede dolaşımın düzenlenmesi yoluna gidilmiş ancak kalıcı başarı sağlanamadığını belirterek, "Selülit sorununa tek seansta Smooth Liner’le son veriyoruz" dedi.

Smoot Liner yani iğne ucunun kalp şeklinde dizayn edilmesiyle istenilen sonuca tek seansta ulaşılabildiğini kaydeden Activa Estetik Poliklinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekim Dr. Mevlüt Dağ, Koçyiğit Medikal Direktörü Bünyamin Koçyiğit ile birlikte, 10 yıldır selülit üzerinde klinik çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

KALP ŞEKLİNDEKİ KANÜLLE DERİ ALTI DOKUYA MÜDAHALE

Ergenlik döneminden sonar cilt altında artan yağ tabakası dolayısıyla sertleşen fibrotik bantların selülite sebebiyet verdiğini belirten Dağ,

"Yıllardır süre gelen çalışmalarımızla bu sertleşen bantların yumuşatılması amacıyla birçok tedavi şekli uyguladık. Ama bugüne kadar da yüzde yüzlük başarıya hiç ulaşamamıştık. Ancak geldiğimiz şu noktada bu bantların nasıl ortadan kaldırırız veya nasıl yumuşatırız diye düşünürken, bu bantları kıracak bir yönteme ihtiyacımız olduğunu gördük. Smooth Liner adını verdiğimiz cihaz sayesinde, kalp şeklindeki kanülle deri altı dokuya girerek hiçbir damar ve sinire zarar vermeden, bu selüliti meydana getiren bantların kesilmesini sağladık. Ayrıca bantlar kesilirken, kanüle verdiğimiz radyofrekans enerjisiyle de sertleşen bantların serbest kalmasını ve dokuya yapışmasını sağladık" diye konuştu.

YAN ETKİSİZ ÇÖZÜM

İşlem sonrasında cilt yüzeyinin alt dokulara tutunmasını sağlayan ve selülit görüntüsüne neden olan gerilmiş bantların yumuşamasını ve cilt bütünlüğü içinde tekrar sağlıklı olarak oluşmasını sağlandığını belirten Dağ, Smoot Liner yeni uygulama ile selülit sorununa kalıcı ve yan etkisiz çözüm bulduklarını söyledi.

RADYOFREKANS VE İĞNE UYGULAMASININ BİRLEŞTİRİLMİŞ HALİ

Medikal Estetik Hekim Dr. Mevlüt Dağ, "Smooth Liner, yıllardır estetik tıpta kullandığımız radyofrekans enerjisinin ve iğne uygulamasının birleştirilmiş halidir. Selülitli dokuda tedavilerin başarısız olmasına sebep olan ya da tedaviye rağmen hızla tekrar selülitin oluşumunu sağlayan ve bir türlü ortadan kaldırılamayan fibrotik bantlardır. Smooth Liner denilen cihazdaki iğne bildiklerimizden farklıdır. Kalp şeklinde dizayn edilmiş, onaylı ve patentli iğnesi en önemli özelliğidir. Selülitli dokuda oluşmuş olan fibrotik bantlar, deri altına alt tabakalara doğru uzanan ip şeklindeki yapılardır. Bunları ortadan kaldırmamız gerekir. Yaptığımız işlem ile tam da bunu sağlıyoruz ve kanamaya sebebiyet vermiyor" şeklinde konuştu.

LOKAL ANESTEZİ EŞLİĞİNDE SELÜLİT TEDAVİSİ

Selülitli alana önce lokal anestezi uygulandığı ve tek bir noktadan kılavuz bir iğne yardımıyla deri altına geçildiğini anlatan Dağ, şunları kaydetti:

"Sonra kalp şeklinde Smooth Liner iğnesi ile deri altına ulaşılarak burada selülite sebep olan fibrotik bantlar kalp şeklindeki özel, ucu küt iğnenin orta boşluğuna takılır. Bu özel iğnenin ucundaki radyofrekans enerjisi sayesinde bantlar kırılır. Bu sayede selülit bölgesine uygulanan radyofrekans enerjisi ile deri altı dokuda metabolik aktivasyon başlar. Bu da yağ yapılarının şeklini düzeltip, kan ve lenf dolaşımını aktifleştirirken aynı zamanda gevşek deri dokuda sıkılaşma meydana getirir. Uygulamanın en önemli avantajları, ağrısız ve kanamasız olması, çok kısa sürede yapılabilmesi, tek seansın yeterli olması ve etkinin hemen görülmesidir. İşlem sırasında kalp şeklindeki iğne deri altından çıkarılmadan istenilen her türlü mezoterapi ürününün aynı alana verilebilmesi de diğer avantajlardan birisidir."