Acıbadem Eskişehir Hastanesi ve Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliği ile “Kalp ve Damar Hastalıklarında Tanı ve Tedavi Yöntemleri” konulu sağlık söyleşisi düzenlendi.

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen söyleşiye, Acıbadem Eskişehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat İkizler katıldı. Doç. Dr. Murat İkizler, kalp ve damar cerrahisinde en son uygulanan tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Kalp ve damar hastalılarının tedavinde kullanılan yöntemlerin geçmişe göre daha kolay olduğunu anlatan Doç. Dr. İkizler, hastaların iki gün içerisinde günlük hayatlarına dönebileceklerini söyledi. Sağlıklı yaşamın altın kurallarından biri olan kalp ve damar sağlığının önemini vurgulayan Doç. Dr. Murat İkizler kalp ve damar hastalıklarında hastanın hikâyesinin önemli olduğuna ancak hastaların yüzde 40’ında hiçbir belirti göstermediği konusuna dikkat çekti.

Kalp hastalıklarının önlenmesinin hayat tarzının değiştirilmesiyle mümkün olduğunu söyleyen Doç. Dr. Murat İkizler; kilo kontrolü, düzenli egzersiz ve sigarasız yaşamın kalp sağlığı için çok önemli olduğunu vurguladı. İkizler, kalp rahatsızlıklarında erken teşhisin hayati önem taşıdığını bunun için mutlaka kontrollerin ihmal etmemesi gerektiğini belirtti.

Söyleşi sonunda Vergi Dairesi Grup Başkan Yardımcısı Mevlüt Çetin, kamu ve özel sektör arasındaki örnek işbirliği nedeni ile Acıbadem Eskişehir Hastanesi’ne teşekkür etti ve daha önce iki kurum arasında imzalanan sağlık protokolü detayları ile ilgili katılımcılara tekrar bilgi verdi.