Konu ile ilgili açıklama yapan Karaman Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza Altunsoy; “İlimizde kanser tarama faaliyetleri Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı birimlerce etkili bir şekilde yürütülmektedir. Bu çalışmaların sonucu olarak 81 İl arasında yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Karaman üst sıralarda yer almakta idi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının 18-22 Ocak 2016 tarihleri arasında haftalık değerlendirmesinde kolorektal kanser taramasında hedef nüfus oranına göre Karaman 81 İl arasında Türkiye 1.ncisi olmuştur. Ayrıca serviks kanseri taramasında da Türkiye 2.ncisi, meme kanseri taramasında 5.nci olmuştur.

Bu başarıya kanser tarama faaliyetlerinde görevli mesai arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ve halkımızın duyarlılığı sayesinde ulaşılmıştır.

Bu başarıda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, aile hekimlerimize, aile sağlığı elemanlarımıza, KETEM çalışanlarına, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarına,  üstün gayretlerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.