Özel Karaman Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca karamangundem.com’ u ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Karaca'nın açıklamasında;''Karaman ilinde ilk defa hizmet vermeye 2005 yılında başlayan sağlık kurumumuz, faaliyete başladığı günden itibaren Karaman halkından büyük teveccüh görmüştür. Her geçen gün artan hasta profiline uygun olarak hareket etmek ana ilkemiz ve prensibimiz olmuştur. Karaman ilimiz ve Karaman ve çevresinde yaşayan halkımız her ferdi ile kaliteli hizmet almayı hak etmektedir. Kamu kurumlarımızın da kaliteli hizmet noktasında yaptığı çalışmaları sağlık işletmecisi olmakla beraber bu ülkenin bir vatandaşı olarak bizler de mutlulukla izliyoruz. Artan sağlık kurumu ve hekim müracaat oranları "kalabalık" muayene sayıları nedeniyle kaliteli hizmetin en önemli tehdit edici unsuru olarak ortaya çıkmaktadır. 
Öte yandan bilindiği üzere özel sağlık hizmetlerinde devlet tarafından ödenen hizmet bedellerinin düşüklüğü sebebiyle, maliyetleri karşılama adına hastalardan alınabilecek katılım paylarının miktarını belirleme konusunda kamu otoritesi yetkilidir. 2008 yılından bu yana da kendi ödediği bedellerde artış yapamayan kamu otoritesi hastadan alınabilecek bedellerde kademeli artışlar öngörerek SGK tarafından ödenen bedellerin 2 katına kadar alma hakkını özel kurumlara tanımışlardır. Bu artış aslında hizmet bedellerinin yetersizliğinin kamu tarafından tescilidir. Mevcut haliyle bile her kurumun ihtiyacını görmekten de uzaktır. 

Tüm bu gerçeklere rağmen kurumumuzda, hastalarımıza verdiğimiz hizmetlerde hastaya maliyet açısından çok ciddî artışlar yapmak düşüncesinde değiliz. Gönlümüzden "hastalarımızdan hiç ücret almadan onların tedavilerini yapmak" geçiyor ancak işletme gider maliyetleri bizleri makul oranlarda hasta katılım payı almaya mecbur etmektedir. Ancak Karaman ve çevreden hastanemizi tercih ederek bu güne kadar bizlerden hizmet alan halkımız müsterih olsunlar ki; bizlere tanınan kanûni haklarımızı üst sınırda kullanmayacağız. Kaliteli hizmetimizi yürütebilmemizi sağlıyacak makul bedellerle hizmet vermeye devam edeceğiz,''dedi