Karaman ilinde yeni devlet hastanesinin kurulmasıyla birlikte vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha iyi yararlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.


2014 yılında resmi açılışı yapılarak 450 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlayan Karaman Devlet Hastanesinin tam donanımlı olarak hizmet vermesi amacıyla hastanede eksikliği büyük ölçüde hissedilen ve vatandaşların mağduriyetine neden olan Kalp Damar Cerrahisi ve Anjiyo Ünitesinin, Karaman iline kazandırılması yönündeki girişimler sonucunda sona gelindi.

Bu bakımdan vatandaşların taleplerinin de dikkate alınarak bir an önce Karaman Devlet Hastanesine anjiyo ünitesinin kazandırılması amacıyla sürdürülen çalışmalar sonrasında, yaklaşık maliyeti 1 milyon 400 bin Türk lirasına mal olan anjiyo cihazı 2015 yılının Haziran ayı ortalarında Karaman Devlet Hastanesinde kurulumunun tamamlanması beklenmektedir.

Karaman ve ilçelerinden gelen hastaların Karaman Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi, bulunmaması nedeniyle hasta sevklerinin Konya’ya yapılması ildeki kalp damar cerrahisi ve anjiyo cihazı ihtiyacını gündeme getirmiştir.

Vatandaşların mağduriyetinin giderilerek sağlık hizmetlerinden daha iyi şekilde yararlanabilmeleri için yapılan çalışmalar ve sürdürülen girişimler neticesinde; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin Devlet Hastanesi Yönetimi ve Vali Murat Koca’nın yakından takip ettiği anjiyo ünitesinin Karaman iline kazandırılması konusunda olumlu sonuçlar elde edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılan Kalp Damar Cerrahisi ve Anjiyo Cihazının kurulması ile ilgili olarak firma yetkilileri tarafından, Karaman’dan konuyla ilgili olarak dört uzman hekim, altı hemşire, iki anestezi teknisyeni ve iki röntgen teknisyenin Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim verilecek.