Karaman Devlet Hastanesinde koroner anjiyonun açılışını yapmak, ilk yapılacak anjiyolara gözetmenlik yapmak amacıyla 3 gündür Karaman Devlet Hastanesinde bulunan Prof. Dr. Halil Lütfi Kısacık’ a hem teşekkür hem de uğurlama programı düzenlenerek plaket takdim edildi.

Karaman Devlet Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin Karasüleymanlıoğlu, Devlet Hastanesi idarecileri ile kardiyoloji Kliniği hekim ve çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Halil Lütfi Kısacık yaptığı konuşmasında verimli bir 3 gün geçirdiklerini belirterek toplam 11 hastaya koroner anjiyo işlemi gerçekleştirdiklerini,  82 yaşında ve 55 yaşındaki 2 hastaya anjiyo plasti (sent) taktıklarını dile getirdi.  Hekimlerin yetenekli ve birbiriyle uyumlu olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Kısacık “Karaman’da 3 aya kalmaz anjiyo ve anjiyo plasti konusunda çok iyi yere geleceğine inanıyorum. Bu süreden sonra Karaman’da 7/24 anjiyo hizmeti verilecektir. Kardiyolojinin çalışması muhakkak ki kalp damar cerrahisini de çalıştıracaktır. Anjiyo işlemleriyle birlikte hastanenizin gelirleri de artacaktır. “ dedi.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Dr. Ayhan Erenoğlu ‘da anjiyo bakımından civar il ve ilçelere de hizmet verileceğini kısa bir süre sonra diğer illerden de Karaman Devlet Hastanesinin anjiyoda tercih edileceğine inandıklarını ifade etti. “ Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji kliniğinin ve değerli hocamızın da desteği ile ciddi bir nüfusa hizmet verebileceğiz” şeklinde konuştu.   

Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy’ da Karaman’dan büyük merkezlere yapılan sevklerin arasında acil kalp hastalıklarının önemli bir yer tutuğunu söyleyerek bundan sonra acil sevk oranlarında % 40 düşüş gözleneceğine dikkat çekti.

Programın sonunda Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu tarafından Prof. Dr. Halil Lütfi Kısacık’ a teşekkür plaketi sunuldu.