“Anneler Bebeksiz, Bebekler Annesiz Kalmasın”  sloganıyla ilk defa düzenlenen çalıştaya Karaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Karaman İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.  Serkan Koyuncu, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Anne ve Bebek Ölüm Sorumlusu  Filiz Vural, Karaman Devlet Hastanesi uzman hekimleri, Özel Hastanelerden  uzman hekimler, 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelleri, Karaman’da görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, Karaman Valiliği ( Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı),  Sosyal Güvenlik  İl Müdürlüğü,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Karaman Belediye Başkanlığı,  Karamanoğlu  MehmetBey  Üniversitesi Öğretim Görevlisi  ve diğer davetliler katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy konuşmasında ilimizdeki bebek ölümlerinin önlenmesinde nitelikli gebe - bebek izleminin önemi ve özellikle sezaryen oranlarının düşürülmesinin ölümlerinin önüne geçebilmek için bir gereklik olduğunu vurguladı.

Çalıştay öncesinde ilimizin durumunun anlatıldığı sunumu yapan ÇEKÜS Personeli Ebe Süheyla Yıldırım, bir ilde gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli ölçütlerden biri olan Anne ve Bebek ölümleri hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanlığınca geliştirilen sağlık politikalarının sahada etkin uygulanmasıyla Türkiye Bebek Ölüm Hızının son 10 yılda binde 29’dan  binde 7,6’ ya indiğini belirtti. Karaman bebek ölüm hızı 6,0 olduğu ve bu oranı daha aşağılara çekebilmek için Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen yeni doğan taramaları,  aşılama hizmetleri,  etkin yürütülen misafir anne projesi,  gebe koçluğu projesi, hizmet içi ve halk eğitimleri, düzenlenen NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı ) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Grup çalışmalarıyla devam eden oturum sonucunda bebek ölümlerinin önlenmesi hakkında katılımcıların öneri ve görüşleri doğrultusunda çalıştay sonu raporumuz hazırlanmıştı​r.