Beslenme ve Diyet Uzmanı Berat Ünüvar Karaman Devlet Hastanesinde Diyet polikliniğine başvuran hasta sayısının her geçen gün arttığını, il genelindeki beslenme ve diyet, obezite, zayıflama gibi konularda hizmet veren merkezlerin hepsinin toplamından daha fazla hastaya hizmet verdiklerini açıkladı.
Halkımızın beslenme konusunda bilinçlendiğini ve profesyonel yardım almak için konunun uzmanına gitmeyi tercih ettiklerini belirten Berat Ünüvar; “Sağlıklı beslenmenin birçok hastalığın oluşma ve iyileşmesinde rol oynadığını günümüzde artık herkes biliyor. Kronik hastalıklarla mücadelede veya tedavisinde diyetin çok büyük önemi var. Karaman Devlet Hastanesi Diyet polikliniğinde, doktor tarafından yönlendirilen kişilere hastalıklarına uygun diyet eğitimleri verilmekte ve bireylere uygun beslenme planları belirlenmektedir. Kişinin amacına uygun beslenme şekli üzerinde yoğunlaşırlar ve kontrolü gerek görülen hastalar rutin aralıklarla takip edilmektedir. Amacımız, bireye "diyet yaptırmak” değil, "sağlıklı beslenmeyi” öğreterek, yaşam tarzı değişikliği sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

“2015 Yılında 5 Bin 9 Ayaktan Hastaya, 906 Yatan Hastaya Özel Diyet Programı Hazırlandı”
Beslenme Uzmanı Ünüvar Karaman Devlet Hastanesi Diyet polikliniğine her geçen gün başvuruların arttığına dikkat çekerek başarı oranlarının yüksek seviyede olduğunu vurguladı. 2014 yılında Poliklinikte ayaktan gelen 3bin 1 hastaya, 2015’te 5 bin 9 hastaya, 2016 Nisan ayına kadar da bin 659 hastayı diyet programına aldıklarını ifade etti.
Berat Ünüvar hastaların çoğunun zayıflamak ve diyabet hastalığı ile mücadele etmek için diyet polikliniğine başvurduklarını da dile getirerek, “Hastalarımızın % 40’ı zayıflamak, % 40’ı diyabet, %10 kilo almak ve % 10 oranında da diğer diyetler için yardım talebinde bulunuyor. “ dedi.
Diğer taraftan, hastanede yatan hastaların, diyaliz merkezi ile yoğun bakımdaki hastalara,  hastalıklarına uygun diyetlerinin kişiye özel diyet programlarının hazırlandığını ve takibinin yapıldığını da söyleyerek 2014 yılında 596 yatan hastaya, 2015’te 906 ve 2016 yılı Nisan ayına kadar 346 yatan hastaya hizmet verdiklerini ifade etti.