Lütfi Elvan Kongre Merkezindeki konferansa, Karaman Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Belediye Başkan Vekili Ercan Çalışkan, konuşmasında kendisine yapılan organ nakli konusunda bilgi verdi.

Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz’ın konuşmasının ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Kurşun ise Türkiye'de organ nakli aktivitesinin 60'lı yılların sonu ile 70'li yılların başlarına dayandığını aktardı.

1979 yılında 2238 sayılı organ ve doku alınması, saklanması ve aşılanması nakli hakkındaki kanunun yürürlüğe girdiğini hatırlatan Kurşun, "Çok dinamik olan bu kanun günümüze kadar birçok değişiklikler ve eklemeler yapılmıştır. Ülkemizde organ nakli çalışmalarının verimliliğini artırmak amacıyla 2000'li yılların başlarında bakanlığımız koordinasyonu ve denetiminde ulusal organ ve doku nakli koordinasyonu sistemi kurulmuştur. Bu sistemin amacı ülke genelinde organ ve doku nakli bekleyen hizmet alan kurum ve kuruluşlar arasında gerekli koordinasyonun sağlamak, kısıtlı imkanlarla temin edilebilen bağış, organ ve dokuların bilimsel kurallara ve tıbbi etik anlayışına uygun olarak adaletli bir bağanımla en uygun hastalara en kısa süre içerisinde naklinin sağlanmasıdır" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Beyazıd ise organ bağışı konusunda sunum yaptı.

Konuşmaların ardından organ bağışı ve nakli konusunda sunumlar yapıldı.