Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tespit tutanaklarının açıklanmasıyla Karaman’da yetkili sağlık sendikası belirlendi.

Karaman’da sağlık alanında sendikal çalışmalar yürüten sendikalar içinde en çok üye sayısına sahip olan sendika, 1 yıl süreyle tüm sendikaları temsilen kurumlardaki çeşitli toplantılara ‘yetkili sendika’ olarak katılabiliyor ve sendikaların sözcülüğünü üstlenerek temsil ediyor. Karaman’da Mayıs 2019 ile Mayıs 2020 tarihleri arasında yetkili olacak sendikanın belirlenmesi için sendikaların üye sayılarının tespiti tamamlandı.

Yapılan sayımla Karaman’da sağlık alanında en büyük sendika, Türk Sağlık-Sen oldu. Sayım sonucuna göre; Sağlık-Sen’in 663, Türk Sağlık-Sen’in 792 üyeye sahip olduğu tespit edildi. Türk Sağlık-sen yönetiminden konuyla ilgili yapılan açıklamada; ‘’Üye tespiti ile ortaya çıkan sonuçlara göre Karaman il genelinde sağlık iş kolunda Türk Sağlık-Sen yetkili sendika olmuştur. Her dönemin adamı olmayıp, her dönem adam olan değerli üyelerimiz vesilesi ile Karaman’da emanet ehline teslim edilmiştir. Meslektaşlarımıza karşı merhametli ve vefalı oluşumuz, yönetimde ilkeli ve kararlı duruşumuz, sorunların üzerini örtmeye değil çözmeye olan inancımız teveccühle karşılanmıştır. ‘’ilkemiz, önce ülkemiz’’ diyerek örnek olmaya ve başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.
Emeği geçen üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize, başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eder, sonuçların Karaman için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz’’ denildi.