KARAMAN (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Karaman'a tahsis edilen 4 yeni ambulans, düzenlenen törenle Acil Sağlık İstasyonlarına dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Altunsoy, ilde 13 adet Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu ve 35 adet ambulans ile hizmeti verildiğini söyledi.

Bu yeni ambulanslar ile hizmet kalitesinin artacağını ifade eden Altunsoy, "İstasyon başına düşen nüfusumuz 18 bin 630 iken ambulans başına düşen nüfusumuz ise 6 bin 919'dur. Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin, verimli verilebilmesi ve vakalara daha hızlı şekilde ulaşmak amacıyla ilimizin hizmetine sunulan bu ambulanslarımızın 1 tanesi Sarıveliler Acil Sağlık Hizmeti İstasyonuna , 1 tanesi Ayrancı Acil Sağlık Hizmeti İstasyonuna , 2 tanesi Merkez ve 7 Nolu Acil Sağlık Hizmeti İstasyonlarına teslim edilmiştir. Halkımız için hayırlı olmasını diliyoruz."

Daha sonra ambulanslar görevliler tarafından hizmet yerlerine götürüldü. Törene Karaman İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Karaman İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serkan Koyuncu ve 112 Başhekimi Fatih Rüştü Delen ve sağlık çalışanları katıldı.