Kronik böbrek hastalarının yaşam süresini uzatmayı ve böbrek hastalarının yaşam kalitesini arttırmayı amaç edinen Karaman Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi, güvenli, temiz, huzurlu, geniş ve ferah bir ortamda halen 51 kronik diyaliz hastasına hizmet veriliyor. Sağlığın tüm gereklerini yerine getiren Diyaliz Biriminde acil ve yoğun bakım hastaları için de 24 saat hizmet veriliyor.

Tüm hastalara en iyi tedaviyi sunmak için, ileri teknolojilerin kullanıldığı birimde her hasta için en uygun bakımın sağlanması için çalışılıyor. Devlet Hastanesi Diyaliz Biriminde toplam 17 hemodiyaliz cihazı olup ayrıca enfeksiyonun önlenmesi açısından hepatitli hastalar için 2 ayrı odada ayrıca 3 hemodiyaliz cihazı da bulunuyor.  Hijyen ve hizmet açısından son derece iyi durumda olan Ünitede her hastanın tıbbi ve psikolojik gereksinimlerine göre hastanemizin diğer uzmanlık alanlarıyla da ortak çalışmalar yürütülüyor.

Karaman’da ilk ve tek olan Nefroloji Uzmanının sorumluluğunda çalışan Diyaliz ünitesinde ayrıca 2 diyaliz hekimi sürekli bulunuyor.  Profesyonel ve uzman kadromuzda bulunan özel diyaliz eğitimi almış tekniker ve hemşirelerimizle birlikte tüm çalışanlarımız hastalarımıza her gün daha iyisini sunmak için durmadan çalışıyor.

Kronik böbrek hastalığı olup sürekli diyaliz hizmetlerine mecbur olan hastaların tedavileri süresince yaşam kalitelerini yükseltmek,  konforlu şartlarda sağlık hizmetlerinden yaralanmaları için çaba harcanıyor. Hastalarımızın diyaliz birimine transferlerinin sağlanması amacıyla tahsis edilen araç sayesinde evlerinden alınan hastalar diyaliz seanslarının sonunda tekrar evlerine bırakılıyor.   Diğer taraftan hastanemizin beslenme uzmanı tarafından hastalarımıza özel hazırlanan menüler kapsamında sabah ve öğle yemeği servisi de yapılıyor.

Karaman Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi gelişmelere açık, sürekli yenilenen ve gelişen bir hizmet birimidir. Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetlerinin devamlılığı için çalışan birimimiz artan talebe karşı en iyi sağlık hizmetlerini sunmaya çalışıyor.