Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak.

Birleşmeyle birlikte; sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor.
Sağlıkta uygulanan dönüşüm projesi kapsamında, Kasım 2011'de çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle dönüşüm sürecinde sona gelindi. Bakanlık, Türkiye genelindeki 842 kamu hastanesini il bazında bölgelere ayırarak birleştirdi.
Bakanlık, bu hastaneleri yönetecek 100 kamu hastaneler birliği genel sekreterinin (CEO) listesini hazırlayarak atamalarını yapmaya başladı.
Karaman'da 31 Ekim 2012 tarihli Bakanlık oluru ile Karaman Devlet Hastanesi, Ermenek Devlet Hastanesi ve Karaman ADSM tek çatı altında birleştirildi ve Karaman İli Kamu Hastaneler Birliği oluşturuldu. Birliğin genel sekreterliğine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nuriye Ulu atandı.
2-4 yılı kapsayacak sözleşmeler, bu sürelerin sonunda yenilenebilecek. Genel sekreterin başarısızlık sebebiyle değişmesi halinde başkanların ve başarısızlığa sebebiyet veren hastane yöneticilerinin sözleşmeleri kendiliğinden sona erecek.
Düzenlemeye göre kamu hastane birliklerinin oluşturulmasının ardından bakanlık ve bağlı kuruluşlarında görevliyken hastanelere sözleşmeli yönetici olarak atanacaklar, sözleşmenin geçerli olduğu süre içinde kurumlarından aylıksız izinli sayılacak.