Karaman’da koronavirüs yayılımını ve riskli bölgeleri gösteren ‘Hayat Eve Sığar uygulamasında özellikle merkezdeki yoğunluk dikkati çekiyor. Öte yandan haritada kentin daha önce hiç vaka görülmeyen kırsal mahallelerine de koronavirüsün sıçradığı görülüyor.

Uygulamada kentin büyük bir bölümünde kırmızı alanların (yüksek riskli alan) artması vatandaşların endişesini arttırdı.

FAHRETTİN KOCA KARAMAN’I UYARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son hafta günlük hasta sayısının en çok arttığı 5 ilin içinde Karaman’ında olduğunu açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım." değerlendirmesinde bulundu.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN GENÇLERE "KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİR" UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Son bir ayda koronavirüse yakalanan yüz kişiden 40,1'i 20-40 yaş aralığındaki gençler. Zatürre gelişen hastaların da yüzde 11'i yine bu yaş grubundan. Gençlerimiz kendilerini ve büyüklerimizi korumak için tedbirlere uyumda örnek olmalı. Virüse karşı gücümüz birlikte tedbir."