Sağlık Bakanlığı Teşkilatı’nın yeniden yapılanması sonucu kamu hastanelerinin Kamu Hastaneleri Birliği Kurumuna bağlanmasıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan Dr. Nuriye Ulu, İdari Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Yavuz, Devlet Hastanesi Başhekimi Tuğrul Bulut,  Mali Hizmetler Müdürü Mustafa İpek, Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Uğur Demirel, Hastane Müdür Yardımcısı Hüseyin Oğuz ve diğer sağlık kurumlarının yetkilileriyle birlikte 82. Yıl ek hizmet binasında basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya gelerek sağlık konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi.
 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu, hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamadan yeni yapılanmaya geçtiklerini belirterek, “Gerek idari personelimizin gerekse sağlık çalışanlarımızın desteğiyle yeni sisteme geçişte çok şükür büyük sorunlar yaşamadık. Uyumlu bir şekilde hizmetlerimize karşılıklı fikir alışverişinde devam ediyoruz. İyi bir ekip kurduk. Önceki arkadaşlarımızda bize desteklerini esirgemediler. Geri dönüşlerde olumlu görüşler geliyor. Hiçbir işimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Yerel basının gücünün farkındayız. Bizim göremediğimiz eksiklikleri sizin görüp uyarmanız da çok önemli. O bakımdan yapıcı olduktan sonra biz her türlü eleştiriye açığız,” dedi.
Ulu, yeni hastaneninde yüzde 80 bitme aşamasına geldiğini, inşaatın normal sözleşme tarihinin Nisan 2013 olduğunu ancak bu aydan önce bitirilmesi için çalışmalar devam ettiğini, müteahhit firma havaların iyi gitmesi durumunda hastaneyi Aralık sonu Ocak başı gibi bitirmeyi hedeflediğini belirterek, “Bizim hedefimiz 2013 yılının ilk 6 ayında yeni binaya taşınmayı hedefliyoruz,” diye konuştu.
Devlet Hastanesi Başhekimi Tuğrul Bulut’da, Karaman’da yapılmayan anjiyo konusunda Bakanlıkla gerekli yazışmaların yapıldığını belirterek, “Hastanemizde imkânlarımız olduğu halde anjiyo yapılamıyor. Biz bu konuda bakanlıkla görüştük ancak Konya yakın olduğu için çok sıcak bakmadılar. Tabi talebimiz sıcak karşılanmadı diye biz pes etmedik. Anjiyonun Karaman’da yapılması için biz taleplerimizi iletmeye devam edeceğiz. Hedefimiz Karaman’dan Konya’ya hasta göndermek değil, Konya’dan Karaman’a hasta çekmek olacak. Karaman’ı ve hastanemizi sağlık açısından cazip hale getirmeyi planlıyoruz. Halkımızın daha iyi sağlık hizmete alabilmesi için gerek cihazlarımızla, gerekse doktor kadromuzla yenilenmeye devam edeceğiz,” dedi.