Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’nde, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, sağlık müdürlüğü yönetici kadrosu, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Açıkgöz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Fatih Kutsal ve yerel basın mensuplarının katıldığı, Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık kuruluşlarının çalışmaları ve genel sağlık değerlendirmesinin yanı sıra Karaman Doğumevi Hastanesinin eski binasının durumu hakkında çalışmaların paylaşıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Öncelikle sağlık personelinin sayı olarak genel durumuna değinen Dr. Arslan, 2017’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı Karaman’daki sağlık personel sayısı 2144 iken,2018 yılında bu sayının 2360’a yükselerek %10’luk bir artış oranı olduğunu belirtti. Karaman'a bağlı Devlet Hastaneleri, Aile Hekimlikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Özel Hastanelerdeki muayene sayılarının 2017 yılında toplamda 2.489.285 olduğunu belirten Arslan, kuruluşların sağlık hizmetlerinin talebini karşılamak ve hizmet kalitesini artırmak için elinden gelen çalışmayı yaptığını ifade etti.

Devlet Hastanesinin ve imkanlarının devamlı olarak gelişmesinden dolayı, dışarıya gerçekleşen sevk sayılarının 2017-2018 yıllarının ilk 6 aylık periyoduna bakıldığında 2018 yılında sevk sayılarının düştüğünün görüldüğünü ifade edildi.

2017 yılında gerçekleşen sağlık alanındaki iyileştirmeleri ifade eden Dr. Hasan Arslan, Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin vatandaşlara kaliteli, ferah ve verimli hizmet verebilmesi için yeni hizmet binasının yatırım programına alınıp inşaat süreci tamamlanana kadar Karaman Devlet Hastanesi 82. Yıl Ek Hizmet Binasına Taşınıp hizmet vermeye başladığını söyledi. Yatırımlara da değinen Dr. Arslan, Ayrancı’ya İlçe Entegre Hastane inşaatının, Merkez 8 Nolu 4-5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatının, Merkez 11 Nolu 3-4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatının ve Ermenek Devlet Hastanesi Peyzaj ve Çevre Düzenleme inşaatının devam ettiğini belirtti.