Ülkemiz genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan aşılama süreci hızla devam ediyor. Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kent merkezinde kovid-19 aşı noktaları oluşturuldu. İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan taş binada ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu bahçesinde oluşturulan aşı noktalarında, 30 yaş ve üzeri vatandaşlara ile Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu aşılama programına dahil edilen meslek gruplarında çalışanlara aşı randevusu oluşturularak kovid-19 aşısı uygulanıyor.

Bu noktalarda aşı sonrası vatandaşlar 25 dakika boyunca bekliyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında: “İl bazında aşılanmada daha hızlı olmak, randevu sıkışıklığının önüne geçmek ve toplumun her kesimine ulaşmak için yeni aşı noktalarını açtık” dedi.

Toplumun her kesiminin daha hızlı aşı olması için aşı noktaları açtıklarını söyleyen Kurşun: “Hafta sonu da dahil aşılama çalışmalarımız devam edecek. Kovid-19’a karşı en büyük silahımız aşı ve bu hastalığı aşıyla yenebiliriz. Bizlerin tek istediği sırası gelen vatandaşlarımızın bu güce inanarak gelip aşılarını yaptırmalarıdır” dedi.