Yönetim, ilimize gelen Avrupalı Türkler için Kovid-19 biriminin açıldığını duyurdu. Yaklaşık 2 aydır hizmet veren birimde, haftanın 7 günü boyunca Avrupalı Türk vatandaşlar için kovid-19 PCR testi yapılıyor.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Yurtdışından gelen Avrupalı vatandaşlarımız için Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kovid-19 (CPR) testi yapılmaktadır.
Yaz tatillerini anavatanda geçirmek üzere Avrupa’nın çeşitli yerlerinde ülkemize gelen ve izin bitiminde dönüş yoluna çıkacak olan Avrupalı vatandaşlarımız için hastanemizin ücretli veznesinde kayıtlarını yaptırdıktan sonra haftanın her günü saat 09:00 ile 17:00 arası Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kovid-19 ( PCR ) testi merkezi kurulmuştur. Yaklaşık olarak iki aydır hizmetine devam eden merkez, haftanın yedi günü vatandaşlarımızın daha az riske maruz kalmamaları ve rahatlıkla işlerini halledebilmeleri sebebiyle kovid-19 biriminden farklı bir bölümde hizmete açılmıştır.

Gurbetçi vatandaşlarımızın geldikleri ülkelerin bazıları son 48 saat içerisinde sonucu alınmış PCR testi istemektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın Gümrük kapılarında mağduriyet yaşamamaları için Sağlık Bakanlığımızın da talimatlarıyla ilimizde Avrupalı Türkler için kovid-19 birimi kurmuş bulunmaktayız. İşlerinin daha hızlı ve en az riskle halledilebilmesi için bu birimden sadece Yurtdışına çıkış yapacak olan vatandaşlarımız faydalanmaktadır. Yurt dışına çıkışlarını bilet, pasaport vs ile kurumumuza bildiren vatandaşlarımızın kovid-19 testi özverili bir şekilde yapılarak test sonuçları en kısa sürede ellerine teslim edilmektedir” dedi.