Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezinin (ADSM) yetersiz fiziki koşullarına rağmen hasta memnuniyetine yönelik iyileştirici çalışmalar yapılıyor. 
Yetişkin ve çocuk hastaların aynı ortamda tedavi olması, bekleme sürelerinin artmasına ve çocuk hastaların korkusunun yanında gerginleşmesine de neden oluyor. Bu nedenle, Karaman ADSM’ de çocukların hep bilinen diş hekimi korkusunu gidermek, diş ünitesi koltuğuna güvenle ve sakince oturabilmesi için ayrı 2 ayrı çocuk polikliniği hazırlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ADSM Başhekimi Dr. Fatih Kutsal kurumlarında 2 hekimin sadece çocuk hastalara hizmet verdiğini belirterek “Amacımız, çocukların özellikle diş tedavisi gibi oldukça önemli bir konuda hekim korkusu yaşamasını önlemek. Çocuk polikliniğimizdeki doktorlarımız sadece 13 yaş altındaki hastalarla ilgilendikleri için çocuk hastaları bekletmeden sağlık hizmetinin sunulması sağlanıyor. Çocuk polikliniği diş hekimlerimiz de sürekli çocuk hastalarla ilgilendikçe, onların hassasiyetini daha iyi anlıyor, ona göre davranıyor. Bu durum çocuklar kadar aileleri de mutlu ediyor" diye konuştu.