Karaman İli Merkez, Merkeze bağlı kasaba ve köylerde yaşayan yaklaşık 600 yatalak hastanın evine sağlık hizmeti ulaştırılıyor.  Yatağa tam bağımlı olan hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetleri ev ortamında, bu konuda uzmanlaşmış kadro ile sunuluyor. 1 doktor, 1 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 şoför ve 1 sekreter ile yürütülen hizmetlerden yararlanan hasta ve hasta yakınları da oldukça  mutlu oluyor ve onları aileden biri gibi karşılıyor.
Evlerinde devam eden tıbbi tedavinin takibi, kan ve idrar tahlilleri için numunelerin alınması,  heyet raporlarının yenilenmesi, ilaç raporlarının düzenlenmesi, enjeksiyon tedavilerinin yapılması, yatak yara takibi ve pansumanı, beslenme ve mesane sondalarının takibi gibi pek çok hizmeti sunan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi diğer taraftan hastaların hastaneye nakillerini de koordine ediyor. 
Hastalarına neşe ve umut kaynağı olan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanları, yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan hasta ve hasta yakınları için psiko sosyal açıdan pozitif katkı sağlıyor. Hasta ve hasta yakınlarına tıbbi danışmanlık yaparak sağlıkla ilgili her türlü sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışıyorlar. Hastalarıyla ilgili her tür ayrıntıdan haberdar olan ekip sabırlı, özverili ve sevgi dolu yürekleriyle görev yapıyor.