Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetimleri hakkında basın açıklaması yayınladı. ‘Kaçak Ete Geçit Yok’ diyen İl Müdürlüğü, şunları söyledi;

“Karaman halkının güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak ve toplum sağlığını korumak İl Müdürlüğümüzün öncelikli görevlerindendir. Bu bağlamda İl Müdürlüğümüzce ilimizde faaliyet gösteren tüm işletmelerde gıda denetim çalışmalarımız gece ve gündüz titiz bir şekilde sürdürülmektedir.

İlimizde faaliyet gösteren mezbahanın kapanması ile birlikte hayvan kesimlerinin kaçak olarak yapıldığı ile ilgili İlimizde bazı yayın organlarında yer alan “Halk sağlığı tehdit altında” gibi haberler görülmektedir. Bu doğrultuda, İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından İlimiz merkezinde faaliyet gösteren 34 kasap ve 40 market- şarküteri denetlenmiş olup, denetimler büyük bir hassasiyetle sürdürülmektedir. İl Müdürlüğümüzce bu konu üzerinde önemle durulmakta ve takip edilmektedir.

Karamanda sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda gıda üretimine ve satışına kesinlikle müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir.  Halkımızın sağlığı her şeyin üzerinde olup, bu bilinç ve sorumlulukla denetimlerimiz, güvenilir gıda konusundan asla taviz verilmeden, mesai mefhumu gözetmeksizin etkin bir şekilde yapılmaya devam etmiştir bu şekilde de sürdürülmeye devam edecektir. Vatandaşlarımızın, Karamanda daha başarılı ve etkin bir denetim için, gördükleri tüm olumsuzlukları adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına veya İl Müdürlüğümüzün 0 (338)213 16 53 nolu telefonunu arayarak bildirmeleri gerekmektedir.”