Ülkemiz genelinde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için Karaman’da da İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda Karaman Valiliği denetim ekiplerince temizlik, maske ve mesafe kuralları ile tedbirlere uyulmasıyla ilgili vatandaşlarımıza yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirme faaliyetleri yapıldı.

Yapılan denetimler, Vali Mehmet Alpaslan Işık olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, meslek odaları, genel kolluk birimlerinin katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.

Bu denetimlerde, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirlerinin gözetiminde İl Salgın Denetim Merkezi Ekiplerinin katılımıyla vatandaşlarımıza yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirme faaliyetleri yapıldı. Denetimlerde temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı hususlarına dikkat edildi.

“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganı ile sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ile yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasına yönelik ekiplerimizce gerçekleştirilen denetimlerde; konaklama tesisleri, alışveriş merkezi, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları ve yaşam alanlarına kontroller sürdürülüyor.

Yapılan denetimlere, Vali Mehmet Alpaslan Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli ile genel kolluk birimleri katıldı.