Dünya ve ülkemiz genelinde görülen yeni tip koronavirüsle mücadeledeki vaka sayısındaki artışa karşı önlemler artmaya devam ediyor. Bayram sonrası vakaların arttığı Karaman’da yeni tedbirler ve düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Edilen mücadele kapsamında Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan fizik tedavi ünitesi “Kovid-19 Olası Vaka Polikliniği” olarak düzenlendi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz; “Ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit eden kovid-19 salgınına yönelik hastanemizde hastalarımızı, yakınlarını ve sağlık çalışanlarımızı korumak ve daha iyi hizmet verebilmek için hastalığın görülmeye başladığı ilk andan itibaren çok sayıda önlem alınmış olup, izleyen dönemde de vaka sayılarındaki artışa paralel olarak yeni önlemler alınmaya devam edilmektedir.

Artan yoğunluk ile birlikte hastalarımızın daha konforlu ve sağlıklı muayene olmaları için hastanemizin mevcut fizik tedavi ünitesi “Kovid-19 Olası Vaka Polikliniği” olarak düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile mevcut sayılara ek olarak, 3 aktif poliklinik ve toplam 24 yataklı müşahede salonu, numune alma odaları ve acil müdahale odası oluşturulmuştur. Dışarıdan bağımsız giriş imkânı ile temas ile bulaşın engellenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek bahçede ve bina içinde bekleme salonları oluşturulmuştur. Bu yeni düzenleme ile olası vaka polikliniği kapasitemiz 3 katına çıkartılmıştır. Buraya başvuran veya acil triaj ile yönlendirilen hastalar; poliklinik muayenesi, kan alma, sürüntü alma, müşahede ve acil resüsitasyon hizmetlerini tek merkezden alabileceklerdir.    

Kovid-19 Olası Vaka Polikliniği’nin yapımı aşamasında desteklerini esirgemeyen Karaman İl Sağlık Müdürlüğüne, Karaman Belediyesine, Karaman İl Emniyet Müdürlüğüne ve kovid-19 mücadelesinin kahraman savaşçıları olan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Tüm halkımıza ve bizler için canları pahasına mücadele ederken hastalanan tüm sağlık çalışanlarımıza acil şifalar dileriz” dedi.